4 mythes over de accu van smartphones die je leven onnodig lastig maken

4 mythes over de accu van smartphones die je leven onnodig lastig maken

1. Smartphone lang opladen zorgt dat accu 'overladen' wordt

Vroeger was dit inderdaad correct, maar niet alleen de accu's zijn verbeterd, maar ook de laders. De meeste laders hebben een systeem aan boord waarbij er gezorgd wordt voor een tijdelijke stop als het apparaat opgeladen is. Als hij dan weer 2-3% verbruikt heeft, zal het toestel weer bijgeladen worden tot 100%. Het lang opladen kan wel zorgen dat de levensduur van de accu iets achteruit gaat.

2. De accu van je smartphone moet altijd helemaal leeg

Ook dit is niet waar. Sterker nog, als je accu leeg is en de smartphone dus uitvalt, dan is deze nog niet volledig leeg. Er is dan altijd nog ~ 10% aanwezig, waarmee onder andere de oplaad-melding op het scherm kan verschijnen. Het elke keer volledig leeg laten lopen van de accu heeft geen toegevoegde waarde. Dit verbetert de levensduur niet en is eigenlijk alleen maar frustrerend.

3. Volledig opladen voor eerste gebruik

Het volledig opladen van een nieuwe smartphone is iets van 'vroeger'. Het is zeker geen vereiste meer en dit niet uitvoeren heeft geen nadelige gevolgen voor de accu. Het wel volledig opladen overigens ook niet. Maar waarom wordt het dan wel geadviseerd in de handleiding van sommige fabrikanten? Dat heeft te maken met de calibratie van de accu, dit start nadat het toestel voor de eerste keer 100% is opgeladen. Hier hoeft je zelf overigens niets voor te doen, smartphones starten dit proces automatisch.

4. Plaats je accu in de koelkast

DOE HET NIET! Ook dit is een mythe en kan zelfs gevaarlijk zijn. In een accu zitten veel chemicaliën en temperatuurschommelingen kunnen daar ongewenste effecten op hebben. Het is dus niet verstandig om je smartphone (of accu) in de koelkast te leggen. Dit zorgt er niet alleen voor dat je je smartphone een tijdje niet kunt gebruiken, maar het levert ook niets op.

Heb jij tips om je accuduur te verlengen die voor jou werken? Laat het weten in de reacties.

Via

Lees meer over:
Accessoires

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Beste telefoons onder de 300 euro

Lees meer