4 dingen gelekt over Samsung Galaxy Z Fold 5: dit weten we al

4 dingen gelekt over Samsung Galaxy Z Fold 5: dit weten we al

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Deze zomer verwachten we een nieuwe generatie van vouwbare telefoons met de Samsung Galaxy Z Fold 5 en de Z Flip 5. Volgens de eerste geruchten mogen we een grote scherm verwachten, een nieuwe camera en een S Pen in de behuizing. We zetten vier geruchten van vier verschillende bronnen op een rij.

1. S Pen geïntegreerd

Samsungs vouwbare smartphones zijn in principe vervangers voor de oude Note-reeks van het bedrijf. Tot en met de Galaxy Note 20-serie van twee jaar geleden kregen we ieder jaar een nieuwe Note-telefoon in de zomer. Volgens bronnen van The Pulse gaat Samsung dit jaar de Note-serie laten herleven in de Galaxy Z Fold 5. Het wordt namelijk de eerste vouwbare telefoon met een slot voor de S Pen in de behuizing.

Samsung heeft eerder al een stylus geïntegreerd in zijn Galaxy S22 Ultra en we verwachten de S Pen ook volgende maand weer in de S23 Ultra te zien. Als je weet dat de S23 Ultra de best verkochte telefoon is in de Galaxy S-serie, dan is het helemaal niet verwonderlijk dat Samsung voor een geïntegreerde stylus kiest in de Galaxy Z Fold 5.

2. 108 MP camera

Vorig jaar kreeg de Galaxy Z Fold 4 een broodnodige camera-upgrade. Hij kreeg in feite de cameraopstelling van de Samsung Galaxy S22. Toch mogen we ook deze zomer weer een sprong voorwaarts verwachten op cameragebied, dat meldt de Vietnamese nieuwssite The Pixel.

De Samsung Galaxy Z Fold 5 pakt dit jaar uit met een 108 MP hoofdcamera, een 64 MP telecamera met 2x optische zoom en een 12 MP groothoekcamera. Het is de voorbije jaren maar één keer gebeurd dat een nieuwe generatie van Samsung-foldables geen nieuwe camerasensors kregen. Dat gebeurde met de Samsung Galaxy Z Fold 3.

De Samsung Galaxy Z Fold 4

De Samsung Galaxy Z Fold 4

3. Breder scherm

Dit is het gerucht waar we op dit moment het meeste van overtuigd zijn, omdat verschillende bronnen het bevestigen: de Samsung Galaxy Z Fold 5 krijgt eindelijk een breder scherm, dat weet onder meer NotebookCheck. Het is een kritiekpunt van onze redactie dat al enkele jaren op de telefoons rust. Wanneer de telefoon is dichtgevouwen, dan is het scherm aan de voorkant vrij smal. Anderzijds zijn de Z Fold 4 en zijn voorganger ook erg lang van formaat, waardoor ze minder goed in de hand liggen.

De Samsung Galaxy Z Fold 5 krijgt volgens geruchten opnieuw een 7,6 inch hoofdscherm, net zoals zijn voorganger. Alleen verklapt de resolutie dat het scherm ditmaal breder wordt. Het scherm van de Z Fold 5 heeft een verhouding van 1768 x 2208 pixels, vergeleken 1812 x 2176 pixels bij de Z Fold 4. De nieuwe telefoon zal met zijn beeldverhouding meer gelijken op de vouwbare OPPO Find N.

4. Geen opening tussen het scherm

En Samsung gaat dit jaar afrekenen met nog een ander kritiekpunt: de opening tussen het vouwbare scherm. De voorbije jaren is de opening tussen het flexibele scherm kleiner geworden en Samsung heeft ook al inspanningen gedaan om het scharnier te verbeteren. Dit keer gaat de opening nagenoeg verdwijnen, waardoor er minder stof en vuil zal ophopen tussen het scherm van de Galaxy Z Fold 5. Dat schrijft het Zuid-Koreaanse Naver.

De verkleining van die opening heeft nog een ander voordeel, namelijk dat de de vouw in het midden van het scherm minder zichtbaar en voelbaar wordt. Vouwbare telefoons hebben op hun hoofdscherm telkens een zichtbare vouw op de plaats waar hun scharnier zit.

Gerelateerde artikelen

De Samsung Galaxy Z Fold 5 wordt in zomer verwacht samen met de Galaxy Z Flip 5. Het blijft nog wachten op een concrete lanceringsdatum. De telefoon komt vermoedelijk opnieuw met een Qualcomm-processor zoals de Snapdragon 8 Gen 2.

Zoals altijd nemen we geruchten met een korrel zout. We kunnen kan meer geloof hechten aan gelekte informatie, als deze door meerdere bronnen wordt bevestigd. Kijk jij uit naar de volgende generatie van Samsungs foldables? Laat het ons weten in de reacties.

De populairste artikelen over foldables

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk