Olympische atleten in 3D bekijken, kan het op jouw telefoon?

Olympische atleten in 3D bekijken, kan het op jouw telefoon?

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Sinds vorig jaar is het mogelijk om levensechte dieren, skeletten, raketten, Halloween-figuren via Google Zoeken in je woonkamer te plaatsen met behulp van augmented reality. Google voegt hier nu atleten aan toe.

Pac-Man en de Apollo 11 in 3D

Vanwege de pandemie en de bijbehorende maatregelen introduceerde Google vorig jaar de 3D-dieren in Google. Zodra je op zoek gaat naar dieren in Google zoals 'tijger', 'hond', 'leeuw', 'paard' en 'haai', dan kan je ze met een druk op de knop tot leven brengen. Op deze manier kan je de virtuele wezens levensgroot in je omgeving laten rondlopen, met behulp Googles ARCore-functie. Dit bleek zo'n groot succes dat Google de functie uitbreidde met auto's, een menselijke skelet en de Apollo 11, verschillende insecten, Pac-Man, tien dinosaurussen, en nog veel meer.

Gerelateerde artikelen

Bekende atleten in je woonkamer

In het kader van de olympische spelen voegt Google daar nu bekende atleten aan het rijtje 3D-objecten toe. Je vindt de atleten ergens halverwege de nieuwsberichten in Google Discover als je naar beneden scrollt, maar je kan ook op de namen van de atleten zoeken in Google Zoeken. Het gaat om 9 sportieve mannen en vrouwen en de volledige lijst vind je hieronder.

3D-atleten in Google Discover

3D-atleten in Google Discover

Zo werkt het

Als je een atleet hebt gezocht in Google Zoeken of Discover volg je de onderstaande stappen, tik je op Bekijken in 3D. Je ziet nu de atleet en als je op het ronde icoontje rechts onderin tikt, kun je verschillende bewegingen kiezen. Tik vervolgens op Tonen in je ruimte en geef toestemming aan Google om gebruik te maken van je camera, microfoon en de apparaatopslag. Richt vervolgens de camera op de vloer en beweeg je telefoon heen er weer en dan zie je de atleet in je woonkamer verschijnen. Je kan de persoon nog verschuiven en kleiner of groter maken.

Verschillende bewegingen van de atleet bekijken

Verschillende bewegingen van de atleet bekijken

Atleet op ware grootte weergeven

Atleet op ware grootte weergeven

Als je wilt, kan je ook nog meer informatie over de atleet bekijken op Olympics.com of een linkje naar de 3D-weergave delen met familie of vrienden.

Ondersteunde apparaten

Slechts een beperkt aantal telefoons ondersteunt de AR Core-functionaliteit van Google en daarmee ook de 3D-objecten. Google deelt hier een officiële lijst van telefoons die de functie ondersteunen, al kunnen er in de praktijk meer toestellen werken met de functie. Zie jij de 3D-atleten? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Google Play-services voor AR

Google Play-services voor AR

ARCore is een evolutie van Tango, waardoor Google niet helemaal bij het begin heeft moeten beginnen bij de ontwikkeling van deze toolkit. In tegenstelling tot Tango ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk