2018 wordt het jaar voor Google Assistant

2018 wordt het jaar voor Google Assistant

Google 

Google is nog niet eens zo lang geleden begonnen als een zoekmachine en is nu een van de grote bedrijven die kunstmatige intelligentie omarmt. De strategie is van mobile-first naar KI-first gegaan en dat zien we duidelijk terug in de moeite die in Google Assistant wordt gestopt. Google Assistant wordt nu gebruikt op 400 miljoen toestellen waaronder de smartphones, smartwatches, koptelefoons, Google Home, Google Home Mini en de Google Home Max.

Deze laatst genoemde apparaten waren een grote hit in de laatste maanden van 2017. Sinds de Google Home Mini in de verkoop ging eind oktober, is er elke seconde een Google Home verkocht.

Google Assistant in 2018

Google heeft met Google Assistant ook 2018 veel plannen. Voor een dienst als deze is het belangrijk dat hij (of zij?) altijd en overal beschikbaar is. Daarvoor moet Google ervoor zorgen dat er zo veel mogelijk verschillende fabrikanten Google Assistant integreren in de apparaten die ze produceren.

In een post op het blog van Google maakt het bedrijf bekend dat Google Asisstant vanaf nu ook te gebruiken is op producten van Altec Lansing, Anker Innovations, Bang & Olufsen, Braven, iHome, JBL, Jensen, LG, Klipsch, Knit Audio, Memorex, RIVA Audio en SōLIS. Voor ons Nederlanders en Belgen zijn dit niet allemaal even bekende merken maar een speaker met Google Assistant komt voor iedereen steeds dichterbij.

Hoewel Google Assistant voornamelijk een stem-gestuurde functie heeft zou een scherm soms wel handig zijn. Dat vinden ze bij Google ook en in dezelfde post maakt Google bekend dat Google Assistant ook gaat werken op slimme schermen. Met deze slimme schermen heb je het gemak van Google Assistant en een beeldscherm voor YouTube, Google Chrome en bijvoorbeeld Google Duo.

Lenovo Smart Display

Een van de bedrijven die een slim scherm met Google Assistant gaat brengen is Lenovo. In een persbericht laat Lenovo weten dat ze deze zomer met de Lenovo Smart Display komen. Dit apparaat zal in twee verschillende beeldformaten, 8 en 10 inch, op de markt gezet worden. Onder dit beeldscherm ligt het nieuwe Qualcomm Home Hub Platform dat voor de benodigde kracht en snelheid zorgt. Er is een WiFi- en Bluetooth-verbinding om andere apparaten te verbinden met dit scherm.

De Lenovo Smart Display kan eigenlijk overal ingezet worden, ook in de keuken waar je het recept dat je gaat klaarmaken via Google Assistant opzoekt. Je hoeft nooit je handen te wassen om het beeldscherm te bedienen want alles gaat via je stem.

Beschikbaarheid

Op de website geeft Lenovo een prijs van ongeveer €249 voor het 10-inch scherm en een prijs van ongeveer €199,99 voor de 8-inch versie van het slimme scherm. Beide modellen zullen in de zomer beschikbaar zijn voor verkoop in de winkels. Of deze prijzen en beschikbaarheid ook gelden voor Europa is nog niet bekend.

Bron: Google Blog en Lenovo Blog

Lees meer over:
Google Assistent

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties