2.000 nieuwe emoji-mashups mogelijk in Gboard

2.000 nieuwe emoji-mashups mogelijk in Gboard

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Het toetsenbord Gboard heeft een geweldige optie, namelijk de Emoji Kitchen. Hierin kun je twee emoji laten samenvoegen tot 1 sticker van beide emoties. Soms komen er vreemde emoties uit, maar het is wel een leuke manier om je emoties net wat beter te laten zien. Google vindt dat zo te zien ook, want het maakt 2.000 nieuwe emoji mashups mogelijk.

Gboard Emoji Kitchen

Gboard is het slimme toetsenbord van Google, dat verkrijgbaar is als aparte app, maar soms ook al voorgeïnstalleerd is op Android-toestellen. De app kan je onder andere helpen met spellingcontrole, is erg aanpasbaar aan hoe je wil dat het toetsenbord eruit ziet en het barst van de emoji en mogelijkheden om Bitmoji-stickers te maken. Maar je kunt er dus ook voor kiezen om geen emoji te gebruiken, maar een sticker met een mashup van twee emoji.

Mocht je geen idee hebben wat een emoji-mashup is, ga dan in het Gboard naar de emoji en kies er dan twee na elkaar. Je ziet dan waarschijnlijk even een laboratorium-icoontje en vervolgens volgt er een sticker waarin de twee emoji zijn samengevoegd. Dat is de functie Emoji Kitchen:

2.000 nieuwe emoji-mashups mogelijk in Gboard

Emoji Mashup

In eerste instantie werkte deze functie met een paar verschillende emoji, maar dat zijn er nu dus stukken meer. Er zijn steeds meer emoji toegevoegd die kunnen worden samengevoegd. Welke allemaal, dat heeft Google niet gezegd. Wel geeft het als voorbeelden onder andere een regen van hamburgers. Gelukkig heeft 9to5Google een lijst gemaakt, zodat je beter weet wat je zoal kunt samensmashen.

Er komt met de update meer naar het slimme toetsenbord, namelijk tekststickers. De woorden die je typt worden zo in kleurrijke stickers gemaakt. Dit is tot op heden alleen beschikbaar voor mensen met een Pixel-telefoon. Balen als je dus een andere Android-telefoon hebt, al is er wel een lichtpuntje. De grammaticacontrole van de Pixel 6 wordt namelijk uitgebreid naar alle Android-telefoons.

Maak jij wel eens gebruik van de Emoji Kitchen? Deel dan je favoriete mashup onder dit artikel.

Gboard: het Google-toetsenbord

Gboard: het Google-toetsenbord

Gboard is het officiële toetsenbord van Google dat voorheen alleen beschikbaar was voor Nexustoestellen. Vanaf juni 2013 is deze in de Play Store te vinden en k ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk