2 verbeteringen nu beschikbaar voor Gmail en Google Meet

2 verbeteringen nu beschikbaar voor Gmail en Google Meet

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google heet een reeks verbeteringen aangekondigd voor zijn Workspace-apps. In Gmail mag je betere zoekresultaten verwachten en het wordt makkelijker om tijdens een vergadering bestanden te delen.

Bestanden delen in Google Meet

Sinds april zit Google Meet voor Workspace-gebruikers rechtstreeks geïntegreerd in Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties. Bovenaan vind je een knop met het icoontje van Meet en zo kan je rechts in een zijbalk een videovergadering starten zonder dat je het bewuste document hoeft te verlaten. Je ziet dan in een zijbalk rechts de videofeed van je collega's.

Google bouwt nu verder op dat systeem en het maakt het voortaan eenvoudiger om meteen het juiste document naar collega's te sturen vanuit je Meet-vergadering. Als je in een document zit met een Meet-vergadering in de zijbalk, dan kan je dat document nu makkelijk delen met je collega's, zodat je het samen kan bewerken.

Druk daarvoor bovenaan op het blauwe icoontje in het midden en daarna op Deel het bestand in Meet. Je collega's krijgen de link dan in het chatgesprek van Meet te zien. Je kan vanaf dezelfde knop ook het document presenteren aan je collega's.

Een presentatie delen in Meet

Een presentatie delen in Meet

Beter zoeken in Gmail

Deze zomer raakte al bekend dat Gmail een verbeterde zoekfunctie krijgt met onder andere filteropties. Google maakt nu het standaard zoeken beter, want Google gaat ook in je mailbox rekening houden met zoekopdrachten in het verleden. Je krijgt nu resultaten te zien op basis van vorige zoekopdrachten en de mails die je toen hebt geopend. Google houdt rekening met de context om zo meer relevante resultaten te kunnen tonen.

Eerder schreven we ook dat het oude design van Gmail nu niet langer toegankelijk is en dat Google werkt aan een manier om de status van pakketjes te volgen vanaf je mailbox. Wat denk jij van deze verbeteringen voor Gmail en Meet? Gebruik jij soms de integratie van Meet in Documenten en Sheets? Laat het ons weten in de reacties.

2 verbeteringen nu beschikbaar voor Gmail en Google Meet
Google Meet

Google Meet

Google Meet is een videoconferencingtool en iedereen met een Google-account kan er gebruik van maken. Je kan een online vergadering met maximaal 100 d ..
Gmail

Gmail

Gmail is de e-mailapplicatie van Google en wordt standaard op vele toestellen meegeleverd. Het is onder andere mogelijk om berichten in te delen  met labels en ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk