2 hele interessante details opgedoken over Apple Find-alternatief voor Android

2 hele interessante details opgedoken over Apple Find-alternatief voor Android

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Uit de changelog van de december-update voor Google Play Services bleek dat Google een systeem wil bouwen waarmee alle Android-telefoons kunnen helpen om verloren spullen op te sporen. Google heeft hierover nog niets bekend gemaakt maar er duiken nu al wel meer details op. Daaruit blijkt dat een aanstaande lancering nabij is en ondersteuning voor Fast Pair-accessoires er ook aankomt.

Apparaten vinden zelfs als ze offline zijn

Het systeem waar Google aan werkt wordt onderdeel van Vind mijn apparaat en tevens een alternatief voor het Apple Find-netwerk waar iPhones helpen om AirTags en verloren telefoons te traceren. Nu duikt er dankzij Android-enthousiasteling Mishaal Rahman nog een belangrijk detail over het Apple Find-alternatief op. Hij zat te snuffelen in de laatste Google Play Servives- build en vond daar een aantal interessante stukken code.

Vind mijn apparaat kan dus straks je Android-telefoon volgen, zelfs als de telefoon geen verbinding heeft met internet. De laatst bekende offline locatie van je apparaat wordt versleuteld en veilig opgeslagen bij Google. Om toegang te krijgen tot deze locatiegegevens, moet je het wachtwoord invoeren van het Google-account dat aan de zoekgeraakte telefoon is gekoppeld. Alleen jij kan vervolgens de locatie zien, omdat de gegevens worden versleuteld, bevestigt Mishaal.

Gerelateerde artikelen

Vind mijn apparaat-netwerk wordt uitgebreid

Daar blijft het niet bij. Google lijkt ook van plan te zijn om het Vind mijn apparaat-netwerk uit te breiden met Fast Pair-accessoires, zoals koptelefoons en oordopjes. Hoewel je de Vind mijn apparaat-app al kunt gebruiken om je Fast Pair-accessoires te volgen, werkt dit nu alleen nog als de accessoire op de telefoon is aangesloten. Bevind je je niet binnen het netwerkbereik, dan is het alleen mogelijk om de laatst bekende locatie van het accessoire te zien op basis van je Google-locatiegeschiedenis.

Later dit jaar zou hier verandering in moeten komen. Google maakt het dan mogelijk om je Fast Pair-accessoires te volgen, zelfs als ze offline zijn. Dankzij het Vind mijn apparaat-netwerk kunnen compatibele accessoires dan hun versleutelde locatie uitzenden naar andere Android-apparaten in de buurt, die de locatie vervolgens doorsturen naar de servers van Google.

Het is wel duidelijk dat Google vaart zet achter het alternatief voor Apples Find My-netwerk. Het is slechts een kwestie van tijd voordat we er gebruik van kunnen maken.

Google Vind mijn apparaat

Google Vind mijn apparaat

Als je Google Vind mijn apparaat moet gebruiken, dan hoop ik dat dat is omdat je je telefoon ergens in huis hebt laten slingeren. De app is namelijk b ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk