2 dockingstations gelekt voor Google Pixel tablet

2 dockingstations gelekt voor Google Pixel tablet

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De aankomende tablet van Google krijgt niet één maar twee bijbehorende accessoires. Naast een speakerdock komt er ook een eenvoudiger dock dat alleen als een oplader voor de tablet dient. We bespreken de gelekte informatie.

Pixel-tablet dockingstations

Met de Pixel-tablet lijkt Google twee vliegen in één klap te slaan. Niet alleen brengen de makers van Android voor het eerst een tablet uit sinds de Pixel C uit 2015, maar het apparaat gaat ook nog eens dienst doen als een smart display. Het komt namelijk met een speakerdock, waardoor het apparaat in feite werkt als een Nest Hub op de momenten dat je het niet in de hand neemt.

Google gaat kopers van de aankomende tablet twee keuzeopties aanbieden. 9To5Google heeft in oktober 2022 al ontdekt dat er niet één maar twee dockingstations in de maak zijn voor de tablet en dat nieuw is nu door een tweede bron bevestigd. De geruchtenverspreider Kuba Wojciechowski (via Twitter) stelt dat er naast een dock met speakers een tweede dock komt dat vermoedelijk als een oplader zal dienen. We kunnen ervan uitgaan dat tweede dock een goedkoper alternatief is voor consumenten. Vermoedelijk zal de tablet met dat oplaaddock nog steeds muziek kunnen afspelen op commando, maar dan met zijn eigen interne luidsprekers.

Gerelateerde artikelen

Prijs drukken

Het is een goede zaak dat consumenten straks dus deze twee dockingstations kunnen kiezen, want met het goedkopere oplaaddock kan Google kopers aanspreken die een lagere prijs voor de tablet willen betalen. Alles wijst erop dat de Pixel-tablet vrij krachtige specificaties krijgt, want hij heeft onder meer de chipset van de Pixel 7-serie onder de motorkap. De nieuwe tablet wordt dus zeker niet de goedkoopste wanneer hij op de markt komt.

Er was al eerder sprake over twee tabletmodellen: een basis- en een pro-model, maar nu blijkt dat er maar één in ontwikkeling is. Dat meldt opnieuw Wojciechowski in een tweet. Het is nog niet bekend wanneer de tablet op de markt komt en voor welke prijskaartjes.

De populairste artikelen over tablets

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk