'120 Hz scherm Samsung Galaxy S20 verkort je accuduur met 20 procent'

'120 Hz scherm Samsung Galaxy S20 verkort je accuduur met 20 procent'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Samsung Galaxy S20-accuduur

Schermen met een hogere verversingsgraad van 90 Hz of 120 Hz zijn steeds meer veelvoorkomend bij nieuwe telefoons, en hoewel we de technologie in de eerste plaats bij vlaggenschepen zien, komt ze ook voor het eerst voor bij budgettoestellen. Je krijgt zichtbaar mooiere en vlottere animaties te zien bij telefoons die zo'n hoge refreshrate hebben, maar er is wel een keerzijde aan de medaille.

Het Franse O1Net heeft vastgesteld hoe groot de impact van de hogere verversingsgraad is op de accuprestaties van de Samsung Galaxy S20-reeks. Volgens de testen van de nieuwssite kan je de S20 Ultra gedurende 13 uur en 26 minuten gebruiken met 60 Hz geactiveerd en 10 uur en 52 minuten met 120 Hz. Bij de Galaxy S20 is de impact nog groter, want de accu gaat gedurende 11 uur en 30 minuten mee als je hem gebruikt met een 60 Hz-verversingsgraad, maar als je 120 Hz activeert, wordt dat 9 uur en 6 minuten.

Foto van de Samsung Galaxy S20 Ultra

Optimalisaties

Dat de accuduur van de Samsung Galaxy S20 Ultra vermindert als je 120 Hz activeert, is ook de vermoedelijke reden waarom Samsung het voorlopig niet toestaat om 120 Hz te gebruiken samen met de hoge QHD-schermresolutie. Dat is bijvoorbeeld wel mogelijk op de OPPO Find X2. Toch zou Samsung wel werken aan een update die beide functionaliteiten samen laat functioneren, al werkt het bedrijf mogelijk nog aan de nodige optimalisaties die de gevolgen voor je accuduur beperken.

Ondanks een lagere accuduur bij de 120 Hz-stand werd het scherm van de Samsung Galaxy S20 Ultra wel verkozen door de testers van DisplayMate tot het beste smartphonescherm dat ze tot op heden hebben getest. Je leest onze bevindingen over de Samsung Galaxy S20 Ultra in onze uitgebreide review.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk