Qualcomm: "Verwacht telefoons met een 100 MP camera tegen eind 2019"

Qualcomm: "Verwacht telefoons met een 100 MP camera tegen eind 2019"

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

100+ MP camera

Dit jaar zagen we camera's steeds indrukwekkender worden met de Nokia 9 PureView die vijf sensors op de achterkant heeft of de Honor View 20 met zijn uitstekende 48 MP camera. Qualcomm heeft verteld aan Mysmartprice dat we tegen het einde van dit jaar sensors mogen verwachten van 64 MP of zelfs meer dan 100 MP.

Judd Heape senior director of product management vertelt dat hij ervan op de hoogte is dat fabrikanten momenteel werken aan dergelijke toestellen en daarom heeft Qualcomm alvast zijn krachtigere chipsets daarop voorbereid om resoluties tot 192 megapixel te ondersteunen. Judd verklaart dat de race om de camera met de grootste aantal megapixels weer geopend is.

Foto's van de Honor View 20 genomen aan het water in Haarlem

De Honor View 20 met zijn 48 MP camera

Pixel-binning

De reden daarvoor is een technologie genaamd 'pixel-binning'. Camera's met een groot aantal megapixels zijn beter in het vastleggen van details, maar ze betalen daarvoor wel een kostprijs. Dergelijke camera's hebben pixels met een veel kleinere pixelgrootte waardoor minder licht kan worden opgevangen. Daar komt vervolgens pixel-binning bij kijken, want hierdoor kan de data die vier kleinere pixels opvangen optimaal gecombineerd worden in één pixel. In dit artikel geven we meer uitleg over hoe dat werkt bij de Honor View 20 en wat de resultaten zijn.

Samsung Galaxy S10 Plus foto's

De hoofdcamera van de Samsung Galaxy S10 heeft een 12 MP sensor

Toch bestaat er nog steeds discussie over wat nu het beste werkt: een hoger aantal megapixel en pixel-binning of een lager aantal megapixels met grotere pixels voor meer licht. We zien nu al verschillende kampen met enerzijds merken als Google en Samsung die het bij een 12 MP camera houden en Huawei dat uitstekende resultaten boekt met de 40 MP camera van de Huawei Mate 20 Pro. Daarnaast pakt ook bijvoorbeeld Xiaomi pakt uit met een 48 MP camera bij de Redmi Note 7 en we weten dat ook Samsung dergelijke sensors heeft ontwikkeld.

Wij kijken er in ieder geval uit om met beide benaderingen aan de slag te kunnen gaan en de vergelijking te kunnen maken. Wat denk jij van pixel-binning? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk