Spotify Wrapped 2022 staat klaar: waar hebben we naar geluisterd?

Spotify Wrapped 2022 staat klaar: waar hebben we naar geluisterd?

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Het jaar loopt alweer bijna ten einde en daarom vindt Spotify het tijd worden om Wrapped 2022 te lanceren. Welke nummers waren afgelopen jaar het meest populair in Nederland en wat heb jij het meest afgespeeld?

Spotify Wrapped

Aan het eind van het jaar komt Spotify altijd met Wrapped. Dit is een jaaroverzicht speciaal voor jou gemaakt waarin je onder andere je meest beluisterde muzieknummers, podcasts en artiesten kunt bekijken. Je vindt er dus de muziekgenres waarvan je het meest hebt genoten, de muzieknummers waarnaar je dit jaar het meest geluisterd hebt, de podcasts waarvan je maar geen genoeg kon krijgen en het totaal aantal uren dat jij muziek hebt geluisterd via de streamingsdienst. Dit alles wordt op een toffe manier aan je getoond door middel van verschillende menu's en animaties. Hierbij krijg je overigens de mogelijkheid om je Wrapped-lijst te delen om deze zo te kunnen vergelijken met vrienden.

Wrapped 2022: waar hebben we in Nederland het meest naar geluisterd?

In een persbericht meldt Spotify dat Antoon de meest beluisterde artiest van Nederland in 2022 is. Vorig jaar stond hij nog op plek zeventien. Ed Sheeran, The Weeeknd, Drake en Davind Guetta volgen hem in de top vijf.

Het nummer 'Vluchtstrook' van Kris Kross Amsterdam ft. Antoon en Sigournex K is daarbij het meest gestreamde nummer op de dienst. 'As it Was' van Harry Styles staat op de tweede plek. Ook MEAU doet het goed, haar oorwurm 'Dat heb jij gedaan' staat ook in de lijst van meest gestreamde nummers in Nederland. In totaal staan er maar liefst elf artiesten in de top twintig van meest gestreamde artiesten in ons land.

De Puerto Ricaanse rapper Bad Bunny is de meest gestreamde artiest wereldwijd, Taylor Swift staat op nummer twee. Drake staat verder op drie, Ed Sheeran en BTS op plek vier en vijf.

Beeld Spotify

Beeld Spotify

Meest beluisterde podcasts

De meest beluisterde podcasts in Nederland is, net als vorig jaar , 'Geuze en Gorgels'. Sam en Rijk staan met hun podcast 'BROERS' op de tweede plek, 'NU.nl nieuws' maakt de top drie compleet.

Gerelateerde artikelen

Je eigen Wrapped 2022

Vanaf vandaag kunnen gebruikers van Spotify ook hun eigen jaaroverzicht bekijken en natuurlijk beluisteren, deze is te vinden in de app. Spotify meldt hierbij dat Wrapped dit jaar een aantal nieuwe functies heeft. Hieronder sommen we deze voor je op:

  • Vanaf dit jaar kun je Wrapped ook delen op Instagram, WhatsApp en Facebook Messenger. Gebruikers van Snapchat kunnen een speciaal Wrapped-filter krijgen. 
  • In de Wrapped-hub kun je merchandise van je meest beluisterde artiesten vinden.
  • In 'Your Listening Personality' laat Wrapped je zien welke persoonlijkheid bij jouw luistergedrag past. Het blijkt dat ik een uit ben met vele schillen, een echte avonturier die opzoek is naar nieuwe geluiden. 
Beeld Spotify

Beeld Spotify

Waar luisterde onze redactie naar?

Op onze redactie blijkt Rammstein een graag geziene gast, bij Claudia en Dimitry staat hij namelijk in de top vijf van meest beluisterde artiesten. Claudia luisterde verder graag naar Ludovico Einaudi en Dimitry naar Goldband. Sebastien luisterde graag naar Muse, Dr. Dre en John Williams. Elke nacht begeleidt zijn Star Wars-muziek hem namelijk naar dromenland.

Laura blijkt meer fan te zijn van The Weeknd, maar liefst vier nummers van deze artiest staan namelijk in haar top vijf. Haar meest beluisterde nummer is echter niet van hem, die eer is aan Rema met 'Calm Down'. Michael Jackson, CVBZ, Hellberg, Why Don't We en NOTD vormen de top vijf van meest beluisterde artiesten van ondergetekende. Onze gehele toplijstjes vind je hieronder.

Waar heb jij het meest naar geluisterd in 2022? Laat het weten in de comments onder dit artikel, we zijn benieuwd!

V.l.n.r. de toplijstjes van Claudia, Laura, Sebastien en Jelle

Spotify - Muziek en podcasts

Spotify - Muziek en podcasts

Kan je Spotify gratis gebruiken? Spotify is een populaire muziekapp in Nederland die momenteel wereldwijd 159 miljoen gebruikers heeft waarvan 71 ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Muziek

Dit vind je misschien ook leuk