Spotify test nieuw abonnement voor 1 dollar per maand, dit kan je ermee

Spotify test nieuw abonnement voor 1 dollar per maand, dit kan je ermee

Spotify Plus is een nieuwe abonnement van 1 dollar per maand dat momenteel door de streamingdienst wordt getest. Het combineert elementen van de huidige gratis en betaalde abonnementen.

Spotify Plus test

Spotify is zowel gratis als met een Premium-abonnement (vanaf 9,99 euro) te beluisteren. De gratis variant bevat advertenties, een minder hoge geluidskwaliteit, en je bent er afhankelijk van de shuffle-modus. Daarnaast kan je met dit abonnement geen muziek offline opslaan. Spotify wil nu een brug slaan tussen dit abonnement en de Premium-abonnement waar je voor moet betalen.

Spotify Plus kan wel eens de kandidaat worden om het gat tussen gratis en Premium te overbruggen. Dit abonnement bevat ook advertenties zoals de gratis variant van Spotify, maar het legt geen limiet op aan het aantal nummers dat je per uur kunt skippen. Daarnaast zijn gebruikers met dit abonnement ook vrij om te kiezen naar welke specifieke nummers ze willen luisteren. Ze zijn dus niet afhankelijk van de beperking waarbij albums, artiesten of afspeellijsten alleen in willekeurige volgorde kunnen worden beluisterd.

Het belangrijkste voordeel van dit Plus-abonnement is de prijs. Spotify gaat het abonnement mogelijk voor eentiende van een betaald abonnement aanbieden, namelijk 1 dollar. Daarmee kan Spotify mogelijk weer wat mensen overhalen om over te stappen van de gratis variant naar de 'goedkope' variant.

Beschikbaarheid

Spotify heeft inmiddels tegenover The Verve bevestigd dat het dit abonnement test: “We werken er altijd aan om de Spotify-ervaring te verbeteren en we voeren routinematig tests uit om onze beslissingen te onderbouwen. We voeren momenteel een test uit van een door advertenties ondersteund abonnement met een beperkt aantal van onze gebruikers.”

Spotify liet echter weten dat er geen garantie is dat dit Plus-abonnement in zijn huidige vorm zal worden gelanceerd. Mogelijk worden er op basis van de test verbeteringen aangebracht aan bestaande abonnementen. Wat vind jij van dit Plus-abonnement? Zou je het aanschaffen of heb je al een betaald abonnement van Spotify? Laat het weten in de reacties onder dit artikel.

Spotify - Muziek en podcasts
Kan je Spotify gratis gebruiken? Spotify is een populaire muziekapp in Nederland die momenteel wereldwijd 159 miljoen gebruikers heeft waarvan 71 ..

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Beste telefoons onder de 300 euro

Back to School themaweek op Androidworld

Lees meer