Spotify brengt Music + Talk naar Nederland, maak je eigen radioshow

Spotify brengt Music + Talk naar Nederland, maak je eigen radioshow

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Spotify Nederland heeft Music + Talk aangekondigd. Met deze functie kunnen Spotify-abonnees muzieknummers combineren met persoonlijk gesproken commentaar.

Spotify Music + Talk

Je kan Music + Talk zien als een combinatie tussen radio en podcast en hierdoor gaat de muziekstreamingdienst nog meer de concurrentie aan met radiostations. De functie was al sinds eind vorig jaar beschikbaar voor Engelstalige gebruikers en erg populair. Daarom besloot de streamingdienst om de feature ook in 15 andere landen te introduceren, waaronder nu Nederland.

Spotify M + T op mobiel 

Spotify M + T op mobiel 

Zo werkt het

Spotify gebruikt voor Music + Talk Anchor, een gratis platform voor het maken van podcasts, met tools waarmee gebruikers audio kunnen opnemen en bewerken, het in podcastafleveringen kunnen indelen en meer. Podcastmakers kunnen met Anchor content maken rondom de muziek die zij afspelen en de verdieping bieden door te praten over de nummers die ze luisteren. Zo creëer je als het ware je eigen radioshow maar dan op Spotify. Aanmelden voor Anchor doe je hier.

Spotify geeft aan dat de shows vergelijkbaar zijn met een uitgebreide afspeellijst, maar te beluisteren zijn in de vorm van een aflevering. Luisteraars kunnen de muziek uit zo'n aflevering ontdekken en een nummer aan hun favorieten toevoegen of opslaan, net als bij een gewone afspeellijst.

Eerste Nederlandse show

Het eerste Nederlandse radiostation die van Music + Talk gebruikt heeft gemaakt is KINK. Michiel Veenstra, programmadirecteur bij KINK, legt uit: “Bij KINK is muziek onlosmakelijk verbonden aan alles wat we doen. Ik vind het mooi dat we dit nu ook op deze innovatieve en nieuwe manier aan kunnen bieden op Spotify.”

Wat vind jij van deze nieuwe functie van Spotify? Ga je naar de shows luisteren of er zelf eentje maken? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Muziek

Dit vind je misschien ook leuk