Naar content
Trending apps
 • Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

 • Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger: gratis sms'en en videobellen

Trending games
 • Fortnite

 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

Trending smartphones
 • POCO X3

 • Samsung Galaxy Note 20 Ultra

 • Google Pixel 4a

 • OnePlus Nord

 • Samsung Galaxy A51

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

Noise-cancelling op hoog niveau

Zo klinkt de Sony WH-1000XM3 noise-cancelling in een helikopter

· 04 oktober 2018

Vandaag heb ik kort Sony’s nieuwe WH-1000XM3-headset getest, en wel op een hele bijzondere manier, namelijk in een helikopter. Hierdoor kon ik de noise-cancelling testen onder bizarre geluidsomstandigheden. Op deze manier wilde Sony aantonen tot waar hun headset toe in staat is. Hier lees je mijn eerste indrukken.

Helikoptervlucht

Bij de koptelefoon kreeg ik ook een gekoppelde Sony Xperia XZ3 mee die gevuld was met Hi-Res-muziek, aangezien de koptelefoon dit ook ondersteunt terwijl je via Bluetooth luistert. Vervolgens heb ik beide apparaten voor 20 minuten gebruikt gedurende een helikoptervlucht over Amsterdam, waarin ik geen moment behoefte heb gehad aan een echte helikopter-headset. Ik heb goed van mijn muziek kunnen genieten onder het genot van een mooi uitzicht.

Sony Xperia XZ3

Natuurlijk hoor je wel helikoptergeluiden door de headset heen komen, ook als je de noise-cancelling in de bijhorende Sony Headphones Connect-app op het hoogste niveau zet, maar het geluid werd wel dermate onderdrukt dat het niet storend was. Toen ik het volume van de muziek harder zette, hoorde ik uiteindelijk zelfs vrijwel geen achtergrondgeluid meer, wat natuurlijk een erg knappe prestatie is onder zulke omstandigheden. Daarnaast is de geluidskwaliteit op hoog volume ook nog steeds verbluffend, en eerlijk gezegd vond ik het zelfs beter, omdat ik het gevoel had dat de bas toen iets meer tot zijn recht kwam.

Vernieuwingen

De goede noise-cancelling heeft te maken met een nieuwe HD Noise Cancelling QN1 Processor die in de headset zit, die niet zat in zijn voorganger - die tevens ook al bekendstond om het goed onderdrukken van achtergrondgeluid - de WH-1000XM2. De nieuwe chip zorgt er niet alleen voor dat de geluidsonderdrukking verbeterd is, maar hij maakt ook 32-bits audioverwerking mogelijk, waardoor Hi-Res audio nog iets beter klinkt.

Een andere verbetering ten opzichte van de tweede generatie WH-1000X is het draagcomfort. De koptelefoon is ongeveer 20 gram lichter geworden, wat zeker een voelbaar verschil is als ik hem vergelijk met zijn voorganger. Daarnaast is het hoofdbandkussen aan de bovenkant dikker geworden, aangezien er mensen in het verleden aangaven dat bij het dragen van de 1000XM2 voor langere tijd, dit soms onprettig ging aanvoelen. Ondanks ik dit probleem bij de vorige generatie zelf niet heb ervaren, zorgt een dikker hoofdbandkussen natuurlijk wel voor een iets beter draagcomfort. Ook de oorkussens zijn aangepast, deze zijn iets groter en dieper gemaakt, omdat hier ook klachten over waren bij het vorige model. Vanwege mijn kleine oren heb ik hier echter zelf geen last van ondervonden bij de WH-1000XM2 en merkte ik dus ook geen verbetering op.

Links de WH-1000XM2 en rechts de WH-1000XM3

Verder is ook het ontwerp veranderd, vooral op het gebied van bouwmaterialen. De headset heeft nu koperkleurige accenten, namelijk het Sony-logo en de omlijning van de Dual Noise-sensoren. Ook de schelpen zijn veranderd van faux-leer naar brushed plastic. Dit vind ik een minder geslaagde verandering, aangezien hier snel vingerafdrukken en vegen op komen. In combinatie met een touch-bediening van het volume, het pauzeren en het swipen naar verschillende nummers, zorgt dit ervoor dat de schelp eigenlijk constant vies is als je een beetje vette vingers hebt.

De laatste opvallende vernieuwing is de toevoeging van USB Type-C. Hiermee kun je de headset in 10 minuten voor 5 uur gebruik opladen. Speciaal voor je koptelefoon een Micro-USB kabeltje meenemen, hoeft ook niet meer.

Al met al is het een erg goede headset vanwege zijn hoge geluidskwaliteit en uitmuntende noise-cancelling, die beide zijn verbeterd vergeleken ten opzichte van zijn voorganger. Het draagcomfort is ook erg goed en het design ziet er goed uit, op het vingerafdrukprobleem na. Uiteraard volgt er nog een uitgebreide review dus mochten jullie alvast vragen hebben, stel ze gerust in de reacties.

Beschikbaarheid

De WH-1000XM3 wordt verkocht vanaf 380 euro en is beschikbaar in zwart en zilver. Koop je voor 4 november een Sony Xperia XZ3 dan krijg je daar deze Sony WH-1000XM3 Wireless Noise Cancelling-headphone cadeau. De Sony Xperia XZ3 is onder andere te koop bij CoolblueMediaMarkt, en Mobiel.nl.

De nieuwste artikelen over Sony | Headphones Connect

Sony WH-1000XM4 review: dit zijn de plus- en minpunten

Sony lanceert draadloze noise-cancelling hoofdtelefoon WH-1000XM4 voor 380 euro

‘Sony WH-1000XM4-hoofdtelefoons uitgelekt via bijbehorende app’

Sony introduceert voordelige WH-XB700-koptelefoon met Google Assistent

Sony WH-1000XM3 review: urenlang comfortabel afgezonderd van de buitenwereld

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (9)
Bezig met laden van reacties...