Sony LinkBuds S officieel: lichtgewicht oordopjes met noisecancelling

Sony LinkBuds S officieel: lichtgewicht oordopjes met noisecancelling

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Sony heeft de LinkBuds S aangekondigd. Deze nieuwe oordopjes zijn ontzettend licht en kunnen volgens Sony de hele dag gedragen worden. De oordopjes met noisecancelling krijgen een adviesprijs van 200 euro.

Sony LinkBuds S

De Sony LinkBuds S zijn de nieuwste oordopjes en die komen in de winkels te liggen naast de Sony LinkBuds (180 euro) en de Sony WF-1000XM4 (280 euro). Sony wil met de S-versie van de LinkBuds een nieuwe doelgroep aanboren, waaronder jongeren die graag de hele dag hun oordopjes in hebben. Of ze nu in de bus zitten of aan het studeren zijn.

Gelukkig ziet Sony ook in dat LinkBuds een makkelijkere naam is dan de productnamen met WF en WH erin en dat geven ze ook toe. De 'S' in de naam staat trouwens voor Silence.

- Lees verder onder de afbeeldingen -

Sony LinkBuds S officieel: lichtgewicht oordopjes met noisecancelling

De eerder dit jaar gelanceerde LinkBuds hebben een speciaal ‘open ringontwerp’. Hierdoor laten ze voortdurend geluid door waardoor je, naast het horen van de muziek, ook de wereld om je heen kunt blijven horen. De LinkBuds S beschikt over het conventionele dichte ontwerp maar zijn ontzettend licht. Ze wegen maar 4,8 gram. Hierdoor moeten ze de gehele dag in je oren kunnen zitten zonder dat je er last van krijgt.

Gerelateerde artikelen

Noisecancelling en Adaptive Sound Control

Sony heeft de oordopjes voorzien van noisecancelling zodat je je kunt afsluiten van de wereld terwijl je muziek luistert of aan het gamen bent. Ambient sound is ook aanwezig en laat omgevingsgeluiden horen als je bijvoorbeeld aan het verkeer deelneemt. Ambient sound is volgens Sony beter op de LinkBuds dan op de Sony WF-1000XM4. Die laatste excelleert juist op het gebied van noisecancelling. Ook qua geluidskwaliteit zijn de duurdere WF-1000XM4-dopjes de betere keuze. Er zit dan ook een prijsverschil van 100 euro tussen de LinkBuds S en de WF-1000XM4.

De LinkBuds krijgen net als de Sony WH-1000XM5-koptelefoon ook Adaptive Sound Control, ook wel noisecancelling op locatie genoemd. Hiermee kunnen de oordoppen detecteren waar je bent en wat je doet en de instellingen voor omgevingsgeluid daar vervolgens op aanpast. Er zijn verschillende mogelijkheden voor het instellen van Ambient sound. Zo kan je voor verschillende bezigheden het geluid aanpassen, zoals hardlopen of studeren.

Sony LinkBuds S officieel: lichtgewicht oordopjes met noisecancelling

Geluid en regen

Sony heeft de LinkBuds S verder voorzien van 5 mm-audiodrivers en de V1-processor komt ook hier om de hoek kijken. De processor versterkt namelijk de geluidskwaliteit, verlaagt de vervorming en maakt LDAC-codecverwerking en DSEE Extreme mogelijk. De oordopjes gaan ongeveer 6 uur mee met noisecancelling ingeschakeld. In de case gaan ze nog eens 14 uur mee. Heb je noisecancelling niet ingeschakeld, dan gaan ze 9 uur mee. Als je haast hebt, kun je de oortjes in 5 minuten opladen om ze een uur lang te kunnen gebruiken. In tegenstelling tot de WF-1000XM4 kun je de LinkBuds S niet draadloos laden.

Gerelateerde artikelen

Net als de Sony LinkBuds heeft de S-versie een IPX4-certificaat. Dat betekent dat ze spatwaterdicht zijn. Zweten tijdens het sporten of een regenbui zouden dus geen enkel probleem moeten zijn. Een paar baantjes in het zwembad is geen optie. Je kan met de LinkBuds S tevens Google Assistant en Alexa om hulp vragen. Multi-point connection is overigens niet aanwezig. Je kan de oordopjes dus niet tegelijkertijd koppelen met twee Bluetooth-apparaten.

Sony LinkBuds S officieel: lichtgewicht oordopjes met noisecancelling

Bellen en koffie bestellen

Daarnaast is Speak-to-Chat op de oordopjes te vinden, waardoor ze automatisch je stem herkennen en Ambient sound wordt geactiveerd. Als je begint met praten, stopt de muziek en wordt achtergrondgeluid toegelaten. Dit komt van pas als je een kop koffie wil bestellen op het station. Je kan zo eenvoudig korte gesprekken voeren zonder dat je de oordopjes uit hoeft te zetten.

De gesprekskwaliteit van de LinkBuds S is volgens Sony beter dan die van de WF-1000XM4-oordopjes. Dankzij de Precise Voice Pickup-technologie pikken de oortjes het stemgeluid nauwkeuriger op zodat de gebruiker goed verstaanbaar is onder alle omstandigheden.

Sony LinkBuds S kopen

Sony's LinkBuds S zijn verkrijgbaar in wit, zwart en ecru en liggen vanaf eind mei 2022 in de winkels voor een adviesprijs van 200 euro.

Sony LinkBuds S
Sony LinkBuds S
Sony LinkBuds S

Sony LinkBuds S

De Sony LinkBuds S zijn zeer kleine en lichte oordopjes van slechts 4,8 gram waardoor je ze makkelijk een hele dag in kunt hebben. De LinkBuds S komen met digitale noisecancelling, goede gesprekskwaliteit voor telefoongesprekken en een accuduur van 6 uur. Ze zijn IPX4 waterbestending en gemaakt van gerecycled plastic.

€ 200

Winkelen op:

Sony LinkBuds S officieel: lichtgewicht oordopjes met noisecancelling

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Muziek

Dit vind je misschien ook leuk