'Sonos en IKEA werken aan een onzichtbare speaker aan de muur'

'Sonos en IKEA werken aan een onzichtbare speaker aan de muur'

IKEA en Sonos zijn begonnen met het teasen van nieuwe producten die deel uit gaan maken van de SYMFONISK-serie van beide fabrikanten. Eén daarvan komt aan de muur te hangen.

SYMFONISK 

IKEA en Sonos werken sinds 2019 samen aan slimme speakers onder de naam SYMFONISK. Dat resulteerde in datzelfde jaar in een tafellamp-speaker van 179,00 euro en een boekenplank-speaker voor 99,95 euro. Je leest alles over deze wifi-speakers in onze review.

Nieuwe SYMFONISK tafellamp

Nu lijkt het erop dat de opvolgers van de SYMFONISK-speakers hun opwachting maken. IKEA plaatste er al een teaser over op Instagram en de hardware is ook bij de Amerikaanse regulator FCC opgedoken. Dat ontdekte The Verge. Het nieuwe product zal de in 2019 gelanceerde SYMFONISK tafellamp opvolgen, dat in feite een Sonos Play: 1 in de behuizing van een lamp is. Er wordt verwacht dat deze tafellamp-speaker weer voor ongeveer dezelfde prijs (179 euro) wordt verkocht als het originele product.

'Sonos en IKEA werken aan een onzichtbare speaker aan de muur'

Kunstwerk met geïntegreerde speaker

Een opvolger van de goedkopere boekenplank-speaker wordt helaas niet verwacht, maar er zit wel een compleet nieuw product in de pijplijn en dit product zal in 2021 aangekondigd worden: een kunstwerk voor aan de muur met een geïntegreerde luidspreker. Het zal gaan om een betaalbare variant van de duurdere alternatieven zoals die van Soundwall.

The Verge heeft een afbeelding van dit product met de codenaam "Titan" gezien. Helaas waren er nog geen details over de werking ervan. Een van de twee nieuwe FCC-aanvragen van IKEA en Sonos betreft een "draadloze module". Op een afstand zou het eruit kunnen zien als een van de bekende ingelijste schilderijen van IKEA, maar dan met een stuk slimme technologie aan de achterkant (en een netsnoer dat vanaf de onderkant naar beneden loopt).

Zo'n schilderij met speaker past precies in het straatje van de SYMFONISK-serie van IKEA en Sonos. IKEA wil namelijk niet bij al zijn smarthomeproducten het wiel opnieuw uitvinden en gaat in een aantal gevallen een samenwerking aan met andere partijen. Sonos is dus de partner op het gebied van luidsprekers.

Lees meer over:
Sonos IKEA

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties