Sonos Beam officieel: slimme soundbar voor tv en muziek

Sonos Beam officieel: slimme soundbar voor tv en muziek

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Sonos

Sonos is het draadloze muzieksysteem waarmee je je muziek in één kamer of in je hele huis afspeelt. Deze audiofabrikant heeft al meerdere Sonos-speakers op de markt gebracht die te bedienen zijn via de Sonos-app. Dat zijn de Play One, de Play:1, de Play:3 en de Play:5 waar het allemaal mee begon in 2009. Naast het afspelen van muziek in vele ruimtes, heeft de fabrikant in de afgelopen jaren ook producten op de markt gebracht die specifiek op tv's gericht waren. Dat is de Playbar en de Playbase.

Sonos Beam

Tijdens een nieuwsevent in San Francisco heeft de fabrikant Sonos Beam aangekondigd. De Sonos Beam is bedoeld voor een plekje in je woonkamer waar je dan kunt genieten van de sound als je muziek streamt, tv en films kijkt, podcasts en audioboeken afspeelt, of als je videogames speelt. Sonos Beam is uiteraard onderdeel van het Sonos home-sound-system, dat meer dan vijftig streamingservices ondersteunt.

Deze slimme speaker heeft ondersteuning voor de digitale assistent Amazon Alexa en zal in de toekomst ondersteuning krijgen voor alle digitale assistenten. Ondersteuning voor Alexa geldt in de volgende landen Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland en binnenkort Frankrijk. De ondersteuning voor Google Assistant zal later dit jaar beschikbaar komen.

Sonos Beam

Compact en hoorbaar

Het apparaat is maar 65 cm lang dus erg compact en net als de andere Sonos-apparaten eenvoudig te installeren. De Beam kun je bedienen met je stem, de Sonos-app, je huidige afstandsbediening, de app van je favoriete muziekservice en binnenkort via AirPlay. De ruisonderdrukking en beamforming-technologie zorgen ervoor dat je altijd wordt gehoord, zelf als de muziek voluit staat, inclusief meerkanaals echo-onderdrukking om een volledige 5.1-luisterbeleving te bieden.

Er is ook een nachtmodus om zachte geluiden te versterken en luide te reduceren zodat je 's avonds laat tv kunt kijken zonder het hele huis wakker te maken en een in de Sonos-app klik je op Spraakversterking zodat je juist geen woord mist.

Sonos Beam

De Beam bestaat uit vijf far field-microfoons, vijf D-klasse digitale versterkers, vier full-range woofers, één tweeter en drie passieve radiatoren. De afmetingen van de Beam zijn 651 x 100 x 68,5 mm en hij weegt 2,8kg. Bovenop het apparaat is er touchbediening voor onder andere het aanpassen van het volume en er zijn heeft drie aansluitingen aanwezig: stroom, ethernet en HDMI ARC.

Sonos Beam

Sonos Beam kopen

De Sonos Beam is vanaf 17 juli wereldwijd verkrijgbaar voor een prijs van € 449. Hij is vandaag al te reserveren op de Sonos-website.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Muziek

Dit vind je misschien ook leuk