Nieuwe Sonos Amp zet je bestaande audiosysteem nog meer kracht bij

Nieuwe Sonos Amp zet je bestaande audiosysteem nog meer kracht bij

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Sonos Amp

Sonos is het draadloze muzieksysteem waarmee je je muziek in één kamer of in je hele huis afspeelt. Deze audiofabrikant heeft al meerdere Sonos-speakers op de markt gebracht die te bedienen zijn via de Sonos-app. Daarnaast biedt deze fabrikant ook andere apparaten aan zoals de Sonos Beam en de Connect:Amp. Van deze laatste is nu een vernieuwde versie aangekondigd, de Sonos Amp.

De Sonos Amp is een hub die je bestaande audiosysteem nog meer kracht kan bijzetten. De hub voorziet je traditionele bekabelde speakers van geluid uit bijna elke bron zodat deze speakers volledig in het bestaande draadloze home-soundsystem van Sonos kan worden geïntegreerd. Deze nieuwe Amp is twee keer zo krachtig als zijn voorganger en biedt ondersteuning voor Apple's AirPlay 2 en meer dan 50 streamingservices. Het apparaat is tevens voorzien van een HDMI ARC-poort voor tv's.

Sonos Amp

Amp is zo ontworpen dat het precies past in het standaard AV-rack dat professionele installateurs gebruiken. De Amp voorziet tot vier speakers van 125 watt per kanaal, meer dan genoeg voor zelfs de meest veeleisende systemen. Tv's, draaitafels, cd-wisselaars en andere audiocomponenten kunnen makkelijk op de Amp aangesloten worden en zo deel uitmaken van het Sonos-systeem door de geïntegreerde HDMI- en lijningangspoorten.

De Sonos is geschikt voor vele doeleinden. Zo kun je met deze hub stereogeluid aan je televisie toevoegen of draadloze achterspeakers toevoegen aan een Sonos home-cinema-installatie. Twee Amps zorgen voor surround sound en verder kun je naar muziek, podcasts, radio, luisterboeken en meer luitstern Je kunt ook alle muziek die op een computer of andere apparaten is opgeslagen afspelen.

Sonos Amp

Sonos en Sonance

Sonos heeft ook een samenwerking met marktleider in inbouwspeakers Sonance aangekondigd. Deze samenwerking heeft geresulteerd in een serie van drie inbouwspeakers - voor bevestiging in de muur, in het plafond en voor buiten - die in combinatie met de nieuwe Sonos Amp via software over extra functionaliteit beschikken.

Beschikbaarheid

Amp is in februari 2019 beschikbaar voor € 699. Vanaf 1 december 2018 kunnen professionele audio-installateurs in de Verenigde Staten en Canada ermee aan de slag.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Muziek

Dit vind je misschien ook leuk