Pixel USB-C-oortjes officieel: Assistent, realtime vertalingen en ook los verkrijgbaar

Pixel USB-C-oortjes officieel: Assistent, realtime vertalingen en ook los verkrijgbaar

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Pixel USB-C-oortjes

In stilte heeft Google alsnog nieuwe oortjes aangeboden in de Google Store, de Pixel USB-C-oortjes. Het gaat niet om een opvolger van de draadloze Pixel Buds, maar om een bedraad exemplaar met een usb-c-aansluiting. Ze worden standaard met de nieuwe Pixels geleverd.

De nieuwe usb-c-oortjes hebben veel eigenschappen met de Pixel Buds gemeen. Zo is er bijvoorbeeld hetzelfde mechanisme waarmee de oortjes beter blijven zitten. Google zorgde er ook voor dat de oortjes werken met Assistent. Er is net als bij de nieuwe JBL Everest 110 GA een aparte module met volumeknoppen en een duidelijke zwarte knop in het midden waarmee je de aandacht van de Assistent trekt. verder gebruiken de oortjes de ingebouwde microfoon, waardoor je de Assistent net als op je telefoon kan vragen naar de weersverwachting of de verwachte reistijd naar je werk.

Pixel USB-C-oortjes

Notificaties en realtime vertalen

Je oortjes zorgen er ook voor dat je niet voor niets je telefoon uit je broekzak of tas hoeft te halen als je een melding krijgt. De oortjes waarschuwen je bij elke melding, en Assistent kan ze ook voorlezen als je de volume-up-toets ingedrukt houdt. Als het bijvoorbeeld om een bericht gaat, kan je het ook beantwoorden via Assistent.

Net als de bij de Pixel Buds kan je met deze oortjes rekenen op realtime vertalingen. Je activeert de functie door bijvoorbeeld aan de Assistent te zeggen: 'Help me speak Japanese'. Vervolgens maken de oortjes gebruik van hun ingebouwde microfoons om vertalingen te geven terwijl iemand tegen je praat.

Pixel USB-C-oortjes

Beschikbaarheid

In tegenstelling tot waar velen op gehoopt hadden komen de Pixel 3 en de Pixel 3 XL niet naar Nederland en hetzelfde geldt ook voor deze oortjes. Ze worden geleverd met de Pixel 3 en de Pixel 3 XL en je vindt ze ook terug in de Google Store van onder meer het Verenigd Koninkrijk of Duitsland. Je kan onderaan via de Country Picker een land selecteren waar ze te koop zijn, en via een doorzendservice kan je ze dan kopen. In Duitsland kosten ze 35 euro. Je telefoon moet op Android Pie draaien als je de Assistent-features en vertalingen wil uitproberen.

Pixel Buds (bedraad)

Bedankt voor de tip, Kees en Robin!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Muziek

Dit vind je misschien ook leuk