'Zeg binnenkort "Hey Spotify" voor spraakbediening in de muziek-app'

'Zeg binnenkort "Hey Spotify" voor spraakbediening in de muziek-app'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

"Hey Spotify"

Spraakassistenten en kunstmatige intelligentie zijn hip en daarom willen veel bedrijven ermee aan de slag. Hoewel de meeste apps en diensten gelukkig integraties maken voor de huidige assistenten - Google, Siri en Alexa - kleurt Spotify liever buiten de lijntjes. Het Zweedse bedrijf werkt aan een slimme assistent waarmee je de app kan bedienen en muziek kan laten afspelen.

Jane Machun Wong, een expert in reverse engineering, ontdekte in de code van Spotify een verborgen functie en als je die instelling activeert, kan de muziekdienst luisteren naar de zin "Hey Spotify". Daarna weet de assistent dat hij zijn oren wijd moet open zetten om te lusiteren naar je commando's. Je kan bijvoorbeeld de naam van een afspeellijst noemen, een nummer of een artiest.

Beeld van de tweetTik op de tweet om hem te openen

Car Thing

De assistent werkt enkel als het scherm van je telefoon geactiveerd is en als je in de Spotify-app bent, en dat maakt dat de functie jammer genoeg niet voor alle situaties even zinvol is. Spotify experimenteerde vorig jaar al met zijn "Car Thing", dat is een slimme assistent met een scherm voor in je auto die eveneens werkt via spraakbediening.

Een beperkte groep gebruikers kon toen met het accessoire aan de slag, al maakte Spotify duidelijk dat het niet geïnteresseerd was in de hardware op zich, maar wel in de manier waarop gebruikers met de assistentsoftware werken. Toch zagen we liever dat het bedrijf samen met Google werkte om Spotify te optimaliseren voor de Assistent zodat je de app samen met Android Auto kan gebruiken.

Het lijkt erop dat Spotify verder heeft gewerkt sinds het experiment met 'Car Thing' en dat het nu zijn assistent in de Spotify-app wil implementeren. Wanneer we hem te zien krijgen, is nog niet bekend. Kijk jij ernaar uit om Spotify te activeren zoals je dat doet met Google Assistent? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Spotify - Muziek en podcasts

Spotify - Muziek en podcasts

Kan je Spotify gratis gebruiken? Spotify is een populaire muziekapp in Nederland die momenteel wereldwijd 159 miljoen gebruikers heeft waarvan 71 ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Muziek

Dit vind je misschien ook leuk