Google gaat (meer) songteksten weergeven in zoekresultaten en Play Music

Google gaat (meer) songteksten weergeven in zoekresultaten en Play Music

Songteksten in Google

Vanaf vandaag laat Google in de Verenigde Staten meer songteksten direct in de zoekresultaten zien. Eind 2014 begon Google daar met het weergeven van songteksten, maar de database wordt nu flink uitgebreid door de deal met LyricFind.

De uitbreiding van deze functie is geen goed nieuws voor sites die hun geld verdienen met hun lyrics-database, maar zou wel goed nieuws moeten zijn voor artiesten. Volgens LyricFind zouden er jaarlijks miljoenen dollars kunnen worden uitgekeerd aan artiesten voor de weergave van songteksten.

LyricFind heeft naar eigen zeggen een database met teksten van meer dan 4000 uitgevers en heeft onder andere deals met Universal Music, Sony, Warner en Kobalt. Hierdoor zal de dienst een redelijk complete en betrouwbare database met songteksten hebben.

Beschikbaarheid

Google is vandaag begonnen met het weergeven van meer songteksten in Amerikaanse zoekresultaten. Het bedrijf heeft een internationale licentie op de teksten van LyricFind, wat betekent dat we deze zeer waarschijnlijk ook in andere landen zullen gaan zien. De songteksten zullen ook te zien zijn in de Google Play Music-app.

Bron: LyricFind en Billboard

Google Play Music
Play Music is de muziekdienst van Google die tijdens Google I/O 2013 uitgebreid is met Play Music All Access, de onbeperkte steamingmuziekdienst van Google. Inmiddel ..

Meer info

Lees meer over:
Muziek en audio

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties