Android Pay officieel gelanceerd door Google

Android Pay officieel gelanceerd door Google

Android Pay

Met Android Pay wordt het voor consumenten mogelijk om te betalen in vele winkels die contactloos ondersteunen. Vooralsnog wordt Android Pay alleen in Amerika ondersteund, maar zal in de toekomst verder uitgebreid worden.

Met Android Pay wordt het er geen creditcardnummer gedeeld met de winkel waar betaald wordt, er wordt een virtueel nummer gebruikt dat aangemaakt wordt door Android Pay. Ook het autoriseren van betalingen met een vingerafdrukscanner wordt ondersteund als het toestel op Android M draait.

De mogelijkheden om te betalen met Android Pay zal ook beschikbaar gesteld worden aan ontwikkelaars, hetgeen betekent dat er deze optie ook met externe apps gebruikt kan worden.

Samen met vele grote betaalpartners wereldwijd wordt het concept van Android Pay verder uitgerold. De eerste gebruikers zullen in vele honderduizenden winkels gebruik kunnen maken van Android Pay zolang er contactloos betalen ondersteund wordt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties