Opinie: de AirDots van Xiaomi zijn niet bijzonder, de naam wel

Opinie: de AirDots van Xiaomi zijn niet bijzonder, de naam wel

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

AirPods AirDots

Eén van de meest succesvolle producten van de laatste paar jaar zijn de AirPods. Hoewel ze bij de lancering nog door iedereen, zelfs Apple-fans, bespot werden, zijn ze niet aan te slepen. Gebruikers van deze dopjes-op-stokjes zijn lyrisch over het product.

Airdots Xiaomi

Een oud gezegde luidt 'goed voorbeeld doet volgen' en dat tegeltje hangt waarschijnlijk aan de muur bij Xiaomi. Dit snel groeiende bedrijf heeft namelijk een hele goedkope kloon van de AirPods gelanceerd onder de naam AirDots. Deze krijgen dezelfde functionaliteiten als die van Apple met aan de buitenzijde aanraakgevoelige doppen en een case waarin je ze kan opladen. Ook verbinden ze gelijk wanneer je ze uit de case haalt, net als de AirPods. Alleen de prijs lijkt niet op die van Apple, de AirDots gaan maar 199 Yuan kosten en dat is omgerekend €25.

Hypocriet

Iedereen spreekt er schande van en doet net alsof de wereld ten onder gaat. In feite is er helemaal niets bijzonders aan de hand. De AirPods van Apple worden al tijden nagemaakt, check maar eens in een willekeurige Chinese webshop dan zie je heel veel artikelen die er op lijken, zoals deze, deze en deze. Die heten dan geen AirDots maar lijken exact op die van Apple. Nog nooit is er over deze producten zoveel ophef geweest dan nu over de AirDots van Xiaomi.

AirDots Xiaomi

Het is alleen daarom een beetje hypocriet dat zoveel mensen ondersteboven zijn van de AirDots, ze lijken trouwens niet eens op die van Apple. Natuurlijk had Xiaomi beter een andere naam kunnen kiezen, maar hadden ze dan al deze aandacht gehad? Geloof mij nou in deze, AirDots vliegen straks de winkel uit want voor €25 willen we wel een poging wagen en hebben we weer iets leuks om over te praten in de kroeg. Wil je deze AirDots eens uitproberen? Je kunt ze hier kopen.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Muziek

Dit vind je misschien ook leuk