Multisim

Wat is Multisim?

Multisim was al een paar maanden beschikbaar voor eigenaren van een 4G-versie van de Apple Watch en nu kunnen bezitters van een Samsung Galaxy Watch 4 LTE er gebruik van maken via T-Mobile. Met een Multisim-abonnement en een smartwatch met LTE/4G-ondersteuning kun je gebruik maken van een mobiele verbinding op je smartwatch om bijvoorbeeld te bellen of te internetten, zonder dat er een gekoppelde smartphone in de buurt hoeft te zijn.

Je kan dus je telefoon thuislaten tijdens een wandeling en alsnog berichtjes versturen naar je vrienden via je smartwatch. Je kan ook bellen via je smartwatch.

Zo werkt Multisim

Er bestaan al smartwatches die de beschikking hebben over een internetverbinding, zoals deze van Garmin. Dit horloge maakt gebruik van eSIM. Dat is een chip die deel uitmaakt van de moederbord van een apparaat, wat zorgt voor een aanzienlijke ruimtebesparing en nog veel meer voordelen (en ook nadelen).

Multisim maakt ook gebruik van eSIM, twee stuks in totaal. Dit Multisim-abonnement maakt het mogelijk om een extra sim toe te voegen aan je huidige abonnement door deze eraan te koppelen. Zo kunnen eigenaren van de 4G-versie van een Apple Watch of Samsung Galaxy Watch 4 hun smartwatch koppelen aan hun T-Mobile-abonnement. De smartwatch en telefoon delen dus hetzelfde telefoonnummer.

Multisim is een losse dienst waarvoor je een nieuw abonnement afsluit. Als je je smartwatch bij T-Mobile koopt, worden je abonnement en Multisim automatisch met elkaar gekoppeld. Maar je moet nog wel zelf je smartwatch koppelen aan je telefoon. Als je je smartwatch ergens anders koopt, moet je zelf Multisim apart kopen en zelf je abonnement en je telefoon koppelen.

Wat kost Multisim?

T-Mobile biedt verschillende mogelijkheden voor Multisim aan:

  • Voor € 5,- per maand kunnen T-Mobile-klanten Multsim koppelen aan hun bestaande abonnement. 
  • Combinatie Go-abonnement en Samsung Galaxy Watch 4 LTE is beschikbaar vanaf € 13,- per maand.

T-Mobile brengt Multisim voor Android in eerste instantie alleen naar de Samsung Galaxy Watch 4 LTE. De provider zal in een later stadium meerdere Android-modellen toevoegen. De Galaxy Watch 2 LTE en 3 LTE worden niet door T-Mobile ondersteund.

Multisim Nieuws

Lees al het laatste nieuws over Multisim

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties