De winter komt er weer aan en dus gaan de temperaturen weer fors omlaag. Omdat je niet blauw wil worden van de kou, betaal je je blauw aan energie en gas. Dat hoeft echter niet. Een slimme thermostaat leert je nieuwe gewoontes en verwarmt alleen als dit ook echt nodig is. Zo bespaar je energie en geld. Hieronder hebben we de vijf beste slimme thermostaten voor je op een rijtje gezet.
Google Nest Learning Thermostat (Gen 3)
De Google Nest Learning Thermostat is de ultieme slimme thermostaat. Na slechts een week het apparaat in huis te hebben, herkent het je ritme en stelt het zich daarop af. Als je dus altijd ‘s ochtends een warme woonkamer wilt, dan wordt dit automatisch voor je geregeld. Dit houdt verder in dat de warmteregelaar ook weet wanneer geen energie te verbruiken, waardoor je weer geld bespaart. Wil je toch wat aanpassen, dan doe je dit via het apparaat zelf of met behulp van de handige app. Je kunt in de app ook zien hoeveel energie je verbruikt. Hiernaast kun je een slimme assistent gebruiken, zoals Alexa, en zo de temperatuur aanpassen met je stem. De Google Nest Learning Thermostat (Gen 3) haal je nu al in huis vanaf 229 euro. Het is niet goedkoop, maar door de bespaarde energie verdien je die kosten hopelijk snel terug.
Honeywell Lyric T6 slimme thermostaat
Ook de Honeywell Lyrics T6 thermostaat is een goede keuze. Het apparaat leert zelf wanneer je huis welke temperatuur nodig heeft, waardoor het altijd aangenaam is in je huis. Net zoals de Google Nest kun je de Honeywell Lyrics T6 bedienen vanuit de bijbehorende app of met je stem door integratie met veel slimme assistenten. Een andere handige functie is geofencing. Wanneer de thermostaat merkt dat je in de buurt van je huis bent (op basis van je smartphone), zal het je huis verwarmen, zodat je bij binnenkomst geen last hebt van de winterkou. Je koopt de Honeywell Lyrics T6 slimme thermostaat op het moment van schrijven vanaf 184 euro.
Anna slimme thermostaat
De Anna mag dan wel goedkoper zijn dan de eerder genoemde slimme thermostaten, het is wel degelijk een goede optie. Ook met deze warmteregelaar kun je een temperatuurschema opstellen, zodat het altijd de juiste temperatuur is in je huis. Mocht je de warmte wel handmatig willen aanpassen, dan kan dit natuurlijk altijd via het apparaat zelf of met behulp van de handige app. Anna kost nu 161,99 euro.
Netatmo slimme thermostaat
De Netatmo slimme thermostaat heeft een heleboel functies waar huiseigenaren blij van worden. Na de installatie beantwoord je vijf vragen om het apparaat te helpen je levensritme te leren. Wanneer je afwezig bent, zal de temperatuur automatisch omlaag gaan om zo energie te besparen. Wijkt je ritme een keer af, dan kun je met behulp van de app de verwarming op afstand aanpassen. De app helpt je ook met inzicht krijgen in je verbruik. Je kunt ook de warmte aanpassen met je stem, als je telefoon niet in de buurt is, omdat het apparaat samenwerkt met de bekendste assistenten. Door de functie auto-adapt houdt de warmteregelaar rekening met de isolatie van je huis en de buitentemperatuur, zodat je huis altijd de juiste temperatuur heeft. De Netatmo slimme thermostaat haal je in huis vanaf 154 euro.
Bosch EasyControle CT200 slimme thermostaat
Als laatste raden wij de Bosch EasyControle CT200 slimme thermostaat aan. Het apparaat herkent wanneer je thuis bent, waardoor je de verwarming nooit onnodig aanstaat. Je kunt, net zoals bij de eerder genoemde producten, de warmte aanpassen met behulp van een handige app. Ook in dit geval kun je de thermostaat bedienen met je stem door integratie met Alexa. De Bosch EasyControle CT200 slimme thermostaat heeft een prijskaartje van 255 euro.
Dit artikel bevat enkele linkjes waarvoor Androidworld een commissie ontvangt. Dit helpt ons onze website te kunnen blijven maken.
Reacties
Inloggen of registreren
om een reactie achter te laten
Tja, en dan staat de TADO er niet tussen. Lijkt mij toch 1 van de beste.
Klopt maar abo is niet verplicht en doet niets af aan de werking. Heb al een paar jaar een Tado zonder abo.
Die stond op de zesde plek en hebben we overwogen, maar uiteindelijk is die daar blijven staan omdat het abonnement aan de dure kant is. Qua werking verder inderdaad niets mis mee.
Helemaal mee eens