YouTube Premium-abonnees krijgen 3 maanden Stadia Pro gratis

YouTube Premium-abonnees krijgen 3 maanden Stadia Pro gratis

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Wie geabonneerd is op YouTube Premium zal drie maandenlang gratis kunnen gamen op Stadia. Googles abonnees kunnen gebruikmaken van het Stadia Pro-abonnement. Met die formule krijg je toegang tot een bibliotheek aan games die maandelijks wordt aangevuld.

YouTube Premium-promotie

Google komt met een nieuwe promotie voor gebruikers van YouTube premium, dat is het abonnement dat reclame wegneemt op YouTube en tegelijk de muziekdienst YouTube Music aanbiedt. Abonnees hebben nu recht om drie maanden gratis te gamen op Stadia Pro, dat blijkt uit een artikel op het Stadia Community Blog.

Het Stadia Pro-abonnement laat je bekende gametitels claimen en je kan die spellen daarna gratis streamen op de cloudgamingdienst Stadia. Na de periode van drie maanden, dien je wel een betalend abonnement van 9,99 euro te nemen om weer toegang te krijgen tot je games, maar de voortgang in de spellen blijft wel bewaard. Je kan op Stadia spelen via de Chrome-browser, met de Stadia-app op je telefoon, op Android TV of met de Chromecast Ultra op je tv. Om te gamen verbindt je een oude controller of je speelt met muis en toetsenbord op de pc.

YouTube Premium-abonnees krijgen 3 maanden Stadia Pro gratis

De nieuwe promotie is geldig voor Nederlandse abonnees, maar alleen als je eerder nog geen gebruik hebt gemaakt van een andere promotie waarmee je Stadia Pro kon testen. Alle voorwaarden zijn omschreven in dit Googles support-bericht.

Strategie voor abonnementen

Google zoekt naar nieuwe manieren om zijn YouTube-en Stadia-abonnementen in de schijnwerpers te zetten, en het lijkt erop dat Google de krachten van zijn verschillende diensten daarvoor steeds meer wil bundelen. Precies zoals we hier op Androidworld eerder in een kritisch opiniestuk al hebben voorgesteld.

Gerelateerde artikelen

Eerder raakte al bekend dat abonnees van de clouddienst Google One straks met korting Play Pass kunnen nemen. Dat is Googles abonnement voor de Play Store. Wanneer die aanbieding beschikbaar zal zijn, is nog niet bekend.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over YouTube? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze nieuwe AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Games

Dit vind je misschien ook leuk