Let op: Wordle-klonen verschijnen in de Play Store

Let op: Wordle-klonen verschijnen in de Play Store

Je kon deze week op Androidworld lezen dat het online woordspel Wordle een internethit is. Uiteraard zijn criminelen daar ook van op de hoogte en die maken er nu al gretig gebruik van.

Wordle-klonen in de Play Store

De afgelopen dagen heeft de online game Wordle sociale media stormenderhand veroverd, bijna iedereen deelt er zijn score van het Lingo-achtige spelletje. Die populariteit is internetcriminelen niet ontgaan en ineens duiken er allerlei Android-apps in de Play Store op die suggereren dat het om een Worlde-spel gaat. Dat is niet het geval, want Wordle is een game die je in de browser op je telefoon of pc speelt, bijvoorbeeld Chrome. Er is geen officiële Wordle-app voor Android, dus trap er niet. Het zijn Wordle-klonen die hoogstwaarschijnlijk uit zijn op jouw persoonlijke gegevens.

De meest opvallende is Wordle - Daily Word Challenge. Deze app ziet er precies zo uit als Wordle en heeft de afgelopen dagen al meer dan 1.000 downloads verzameld. Er zijn ook apps die voor de Wordle-hype al in de Play Store stonden zoals Wordle 2 en Wordle, maar die zijn al geruime tijd niet bijgewerkt. Die twee apps lijken op het eerste gezicht niet uit te zijn op je gegevens.

Let op: Wordle-klonen verschijnen in de Play Store

Komt er een Android-app van Wordle?

Het lijkt erop dat die app er niet komt. De maker houdt het voorlopig bij de browserversie, maar je weet het maar nooit. Het is overigens geen enkel probleem om Wordle via de browser te spelen, dat scheelt weer het installeren van een app op je telefoon. Daarnaast kan je eenvoudig een snelkoppeling naar de game op je beginscherm plaatsen via de Chrome-browser. Dat doe je zo.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties