Naar content
Trending apps
 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

 • Facebook

Trending games
 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

 • The Elder Scrolls: Blades

Trending smartphones
 • Samsung Galaxy Note 10 Lite

 • Realme X2 Pro

 • Samsung Galaxy S20 Ultra

 • Moto G8 Plus

 • Samsung Galaxy A51

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

Beter dan 'Hij-Die-Niet-Genoemd-Mag-Worden'

9 tips voor Harry Potter: Wizards Unite die je tot een legendarische tovenaar maken

· 25 juni 2019

Het spel Harry Potter: Wizards Unite van Pokémon GO-ontwikkelaar Niantic is uit, en wij trokken alvast naar de tovenaarswereld om voor jou dit brouwsel van negen essentiële tips te maken.

Harry Potter: Wizards Unite

Harry Potter: Wizards Unite laat de Pokémon-wereld volledig achter zich en laat je daarentegen de wereld van Harry Potter verkennen. In afwachting van onze uitgebreide review van dit spel, trakteren we je graag op een reeks onmisbare tips die van jou een veel betere tovenaar zullen maken. Wizards Unite geeft spelers ook meer omhanden dan Pokémon GO, en daardoor word je soms te vaak gebombardeerd met informatie. Hier leer je alles over spreuken, toverdranken en andere verborgen kneepjes in het spel. 

1. Download alle benodigdheden

Deze eerste tip is meteen erg praktisch gericht. Veel games op Android laten je meteen meerdere gigabytes aan downloadbestanden binnenhalen van zodra je het opent. Dat doet dit Harry Potter-spel niet, maar in ruil kost dat je wel mobiele data als je onderweg op stap bent met je telefoon. Daarom is het aangeraden om de meer dan 3 gigabytes die het spel gewoon in één keer via wifi te downloaden voordat je erop uit trekt en later voor verrassingen komt te staan.

> Tik vanuit het beginscherm onderaan op je 'Koffer',

> Kies linksboven de 'Instellingen'

> Selecteer onder 'Geavanceerd' de optie 'Download alle benodigdheden'

Screenshots van het spel

2. Zet AR uit

Harry potter: Wizards Unite gebruikt net als in Pokémon GO je camera om zo monsters in de echte wereld te plaatsen. Dat is een erg fraai beeld, maar het slurpt ook je accu leeg. Speel dus heel even met augmented reality om te bekijken hoe leuk het eruit ziet, en zet de functie dan uit.

> Volg één van de 'Sporen' tot je een monster of magisch voorwerp tegenkomt

> Zet de AR-schakelaar uit.

Screenshots van het spel

3. Slim je energie beheren

Energie is alles in Wizards Unite, want het is het zowat het equivalent van Pokéballs. Als je Sporen volgt of het opneemt tegen andere tovenaars gaat je limiet van maximum 75 energie omlaag. Als alles op is, loop je een heleboel kansen onderweg mis is. Zorg dat je daarom regelmatig langs herbergen passeert om zo je batterijen weer even op te laden. Je krijgt soms ook energie van serres waar je planten oogst en ook van uitdagingen die je voltooit.

Vergeet ook niet om goud te sparen om zo je maximale energiecapaciteit uit te breiden met 10. Als je 150 munten hebt kan je extra capaciteit aanschaffen in de 'Wijsneus'-winkel.  Je kan goud sparen door je dagelijkse doelstellingen te voltooien. Die bind je rechtsonder vanaf het beginscherm. Vergeet ook zeker niet om in de 'Wegisweg' je dagelijkse bonus aan 50 energie te verzamelen. 

> Hoe krijg je meer spell energy in Harry Potter: Wizards Unite?

Screenshots van het spel

4. Toverdranken

Ook als je niet onderweg bent met je telefoon, zijn er een aantal zaken die je thuis kan doen in Wizards Unite, bijvoorbeeld het brouwen van toverdranken. Onderweg vind je een heleboel ingrediënten die je in je 'Kluis' verzamelt. Zorg dat je regelmatig toverdranken brouwt, want ze geven je een voordeel tijdens duels. Sommige dranken geven je meer leven, terwijl andere je spreuken krachtiger maken. Je kan je ketel aan het werk zet om een reeks van maximaal vier drankjes na elkaar te brouwen. 

> Ga naar 'Kluis'

> Kies 'Toverdranken'

> Brouw je eerste drankje en tik op 'Volgende' om meer toe te voegen

Screenshots van het spel

Een toverdrank brouwen neemt meestal meer dan een uur in beslag. Je kan dat proces versnellen aan de hand van een reeks gebaren uit te voeren. Je leest daar meer over door vanuit 'Toverdranken' op het 'i'-symbool te tikken. 

5. Planten groeien

Je verzamelt niet alleen vieze ingrediënten als je op weg bent met je telefoon, maar je vindt ook zaden. Die kan je gebruiken door planten te laten groeien in serres, dat zijn de blauwe gebouwen op de kaart. Belangrijk is dat je je zaden plant in een serre bij je in de buurt, want je moet op de locatie langsgaan om de planten te oogsten. Als ook andere tovenaars de serre gebruiken, kan je daar letterlijk de vruchten van plukken. De planten die je oogst kan je weer inzetten als een ingrediënt voor toverdranken. 

Screenshots van het spel

6. Gebruik de sleutels van de Viavia's optimaal

Viavia's zijn portalen die je laten teleporteren naar een andere plaats in de tovenaarswereld waar interessante activiteiten zijn. Viavia's zitten achter slot en grendel en het is aan jou om ze te ontgrendelen en vervolgens te gebruiken. Daarvoor moet je de juiste sleutel inzetten en een stukje wandelen om het ontgrendelen te voltooien. Juist ja, dit is het equivalent van eieren uitbroeden in Pokémon GO.

Je verzamelt zilveren sleutels onderweg door 'Sporen' te voltooien en daarnaast heb je één gouden sleutel die je kan inzetten. Zilveren sleutels werken slechts één keer terwijl je de gouden oneindig kan inzetten. De gouden sleutel kan je best inzetten op de eenvoudigere Viavia's van 2 kilometer, want de zilveren hebben daarentegen een groter maximumbereik van 10 km. Die spaar je dus op voor de waardevolle Viavia's.

Screenshots van het spel

7. Leer spreuken gebruiken

Spreuken zijn essentieel bij Sporen en duels tegen andere tovenaars in Tovenaarstorens. Je moet op je scherm een bepaald patroon tekenen voor elke spreuk, wat wel iets complexer is dan Pokémon vangen. Afhankelijk van hoe goed je de veegbeweging maakt en hoe sterk je tegenstander is, zal je al dan niet de bovenhand nemen.

Screenshots van het spel

Twee dingen zijn belangrijk bij het uitvoeren van spreuken. Enerzijds moet je het patroon zo juist mogelijk nadoen, maar nog net belangrijker is de snelheid van de veegbewegingen. Als je snel reageert en de spreuk meteen uitvoert, zal hij krachtiger zijn. Zelfs als je heel traag en nauwkeurig een patroon tekent, zal je nog steeds geen krachtige spreuk uitspreken. Oefen daarom goed op spreuken, en dat kan via dit handige hulpmiddel dat je telkens feedback geeft bij elke spreuk. Terug naar Zweinstein, Harry!

8. Herbergen

Zoals al eerder gezegd, gebruik je herbergen om je energie weer aan te vullen. Het is belangrijk om te weten dat je een herberg die je bezocht hebt na vijf minuten telkens opnieuw kan opzoeken. Je kan ook erg eenvoudig zien dat je een herberg weer kan gebruiken. Als de teller van vijf minuten nog bezig is, komt er rook uit de schoorsteen van het gebouw. Als die rook weg is, kan je weer energie verzamelen.

Screenshots van het spel

9 Pimp je Ministerie-legitimatie

Als een groots tovenaar leven, dat doe je natuurlijk in stijl. Daarom heeft Wizards Unite een Ministerie-legitimatie dat als een soort paspoort van de tovenaars dient. Linksonder vind je je eigen Ministerie-legitimatie. Je kan allereerst een leuke selfie nemen met allerlei filters om de foto aan te passen. Daarnaast kan je ook een tovenaarsnaam bedenken en je favoriete afdeling op Zweinstein toevoegen.

Erg leuk is dat je ook je toverstok kan personaliseren. Je kiest daarvoor een houtsoort, een magische kern en de lengte van de stok. Aan elk gegeven zijn bepaalde persoonlijke eigenschappen gekoppeld. Op de Harry Potter-site Pottermore kan jij aan de hand van een aantal vragen ontdekken hoe jouw ideale toverstok eruitziet, en vervolgens kan je dat in Wizards Unite instellen. 

Screenshots van het spel

Naarmate je langer speelt en meer op je palmares staat, krijg je bepaalde titels en badges die je aan je Ministerie-legitimatie kan toevoegen. Later kan je ook een 'Roeping' kiezen in de tovenaarswereld zodat je je persoonlijke sterktes als tovenaar naar wens kan aanpassen via een progressiesysteem. Je 'Roeping' verschijnt ook op je Ministerie-legitimatie. Je kan dat bewijs ten slotte ook delen met vrienden. 

Wat denk jij van Harry Potter Wizards Unite? Welke afdeling op Zweinstein heb jij gekozen en wat is jouw level en 'Roeping'? Heb je nog andere handige tips? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

De nieuwste artikelen over Harry Potter: Wizards Unite

Harry Potter: Wizards Unite 'Back to Hogwart's-evenement gaat van start

Pokémon GO laat je nu vechten tegen team Rocket om Pokémon te bevrijden

Harry Potter: Wizards Unite review: veel magischer dan Pokémon GO

Harry Potter: Wizards Unite haalt 1,1miljoen dollar op in eerste weekend

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (3)
Bezig met laden van reacties...