Ticket to Ride: First Journey brengt kinderversie bordspel naar Android

Ticket to Ride: First Journey brengt kinderversie bordspel naar Android

Sander Tuit

door Sander Tuit

Laatst geüpdatet

Ticket to Ride

In 2004 kwam het bordspel Ticket to Ride uit. In dit spel proberen spelers spoorroutes aan te leggen, vaak van de ene kust naar de andere kust van de Verenigde Staten. Inmiddels zijn er tientallen versies en uitbreidingen van het spel dat miljoenen keren over de toonbank is gegaan.

Ticket to Ride: First Journey, of de Nederlandse variant Ticket to Ride: Mijn Eerste Reis, is een bordspel dat bedoeld is voor jongere kinderen. De normale versie van Ticket to Ride is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer acht jaar, maar de kindervariant heeft een aanbevolen leeftijd van 6 jaar en ouder. Met wat hulp van ouders zou het spel ook prima te spelen zijn door kinderen van vier en vijf.

Mijn Eerste Reis

De Android-versie van Ticket to Ride is al een tijd beschikbaar en is honderduizenden keren gedownload. Uitgever Asmodee heeft nu ook een Android-versie uitgebracht voor de kindervariant van het spel en deze zit vol met leuke animaties.

Ticket to Ride: My First Journey biedt de mogelijkheid om op drie verschillende niveaus alleen te spelen. Daarnaast is het mogelijk om met drie anderen op een apparaat te spelen, waarbij je de smartphone of tablet doorgeeft aan de speler die aan de beurt is. Voor Nederlandstalige kinderen kan het een nadeel zijn dat het spel niet in het Nederlands te spelen is, maar wanneer je een keertje mee hebt gespeeld, wijst het spel zich vanzelf.

Ticket to Ride: First Journey aanschaffen

De Android-versie van Ticket to Ride: First Journey kost € 1,99 en is aan te schaffen door op de onderstaande knop te drukken. De game bevat geen advertentie of in-app-aankopen. Er lijken wel wat problemen met deze eerste versie te zijn: bij ons start het spel niet op. Gezien de reputatie van Asmodee als (digtale) bordspellenmaker lijkt het waarschijnlijk dat deze problemen snel worden opgelost.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Games

Dit vind je misschien ook leuk