The Incorruptibles: real-time strategy op je smartphone of tablet

The Incorruptibles: real-time strategy op je smartphone of tablet

Sander Tuit

door Sander Tuit

Laatst geüpdatet

Real-time strategy

Er zijn maar weinig echte real-time strategy (RTS)-games voor Android, ondanks dat door veel ontwikkelaars wordt beweerd dat ze met een RTS-game komen, wat eigenlijk een Clash of Clans-kloon blijkt te zijn. The Incorruptibles is daar een prettige uitzondering op.

In The Corruptibles, een game waaraan gewerkt is door (gedeeltelijk) dezelfde mensen als bij de klassieke RTS-game Age of Empires, speel je een groep helden die het opneemt tegen de mysterieuze 'Corrupted'.

De helden in de game spelen een bijzondere rol, omdat ze bepalen welke eenheden je als speler kunt oproepen: elke held heeft zijn eigen krachten en dat geldt ook voor zijn eenheden. Het oproepen doe je door het inleveren van grondstoffen. Deze worden op hun beurt weer verzameld door dorpelingen een principe dat we kennen uit de Age of Empires-serie.

In het spel kun je onder andere skirmishes spelen, maar het voornaamste zijn de missies. Deze missies worden steeds lastiger en start je vanaf jouw eiland. Op dat eiland bouw je gebouwen die weer als doel hebben om jouw helden te upgraden. De grondstoffen daarvoor win je bij geslaagde missies. Deze missies vinden overigens plaats in uiteenlopende levels, niet op jouw eiland.

Gratis, met in-app-aankopen

Bij een moderne RTS-game hoort blijkbaar ook een modern verdienmodel. In principe is The Incorruptibles gratis te spelen, maar is het wel mogelijk om in-app-aankopen te doen. Wanneer je een nieuw wapen voor één van jouw helden laat maken bij de smid, kun je dat proces versnellen door 'gems' in te leveren. Deze edelstenen win je wanneer je een missie winnend afrondt, maar kun je ook kopen door middel van een in-app-aankoop.

We hebben de game uiteraard uitgeprobeerd en hij ziet er echt schitterend uit. Tot nu toe hebben we nog geen last gehad van de aankopen, dus deze zullen de pret waarschijnlijk niet snel bederven. Verder biedt de dynamiek rondom de verschillende helden wat extra diepgang en is het een interessante game om eens uit te proberen voor liefhebbers van het RTS-genre. Doordat de game vrij uitgebreid is, is het goed dat de eerste missies ook mensen die niet bekend zijn met het genre een prima introductie biedt.

Download The Incorruptibles

Je kunt de game The Incorruptibles voor Android downloaden door op de onderstaande knop te drukken. De game is gratis om te downloaden en om te spelen en bevat optionele in-game-aankopen.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Games

Dit vind je misschien ook leuk