Steam voor ChromeOS is bijna toe aan bètatest

Steam voor ChromeOS is bijna toe aan bètatest

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

We zijn veel geruchten verder, maar Google heeft het aangekondigd: Steam komt naar Chromebook. Op dit moment is het bijna toe aan de bètatest voor ChromeOS. Een spannend moment, want er is veel nodig om het werkend te krijgen.

ChromeOS

9to5Google spotte een ticket waaruit blijkt dat Google Steam op de bèta van ChromeOS wil uitgeven. Het ticket luidt: "Sta borealis toe om te draaien op de bètatak," en legt verder uit: "Wanneer borealis de bèta-ontwikkelingsfase ingaat, zullen we compatibele Chromebooks op het bètakanaal toestaan om het te installeren." Borealis is de codenaam voor het Steam-project in ChromeOS, dus als Google-ontwikkelaars het erover hebben, bedoelen ze sowieso Steam-ondersteuning.

Er kan verder nog weinig worden afgeleid uit het ticket, maar het betekent in ieder geval dat er hard wordt gewerkt aan deze functie. Hoe tof zou het zijn om Steam-games op een makkelijke manier op je Chromebook te kunnen spelen? Lekker losgaan in de Steam-sale en vervolgens de tofste indiegames en AAA-titels doen: het is iets dat veel mensen nog echt missen op een Chromebook en wat echt kan zorgen dat het een veel aantrekkelijkere laptop wordt.

Gerelateerde artikelen

Steam

Op dit moment is Steam alleen beschikbaar in het Dev- of Canary-kanaal, die wekelijks of dagelijks updates ontvangen, maar ze komen vaak met problemen die de werking van je Chromebook ernstig kunnen belemmeren. Vandaar dat het groot nieuws is dat Steam voor ChromeOS nu de volgende fase ingaat. Sinds maart was Steam al beschikbaar in de alphatest. Blijkbaar is die nu stabiel genoeg om door te gaan naar de bèta, een van de laatste kansen voor Google voordat het gameplatform straks officieel voor ChromeOS wordt gelanceerd.

De ontwikkeling past goed bij hoe de hardware zich nu ontwikkelt. Chromebooks waren eerst vooral lichte, goedkope laptops, maar inmiddels zijn er ook zwaardere varianten en daarop kun je dus makkelijk een game draaien. Straks ook echt, want dan is het eindelijk zover dat Steam er echt beschikbaar op komt. Wanneer precies is echter onbekend.

Steam voor ChromeOS is bijna toe aan bètatest

Zit jij erom te springen: Steam op ChromeOS? Laat hieronder weten waarom wel of niet.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Games

Dit vind je misschien ook leuk