Steam voor Chromebook nu als testversie beschikbaar

Steam voor Chromebook nu als testversie beschikbaar

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google maakt Chromebooks beter geschikt om games op te spelen. Er is een eerste alpha-versie beschikbaar van Steam voor Chrome OS. Deze testversie zal werken voor een select aantal apparaten, dat maakte Google in stilte bekend.

Steam voor Chromebooks

Steeds vaker zien we Chromebooks op de markt komen met vrij krachtige hardware, maar het lijkt erop dat deze apparaten die kracht ook gaan kunnen benutten tijdens het gamen. Google kondigt een eerste alpha-versie aan van Steam voor Chrome OS. Steam is een populaire winkel en bibliotheek voor games op pc's.

Greg Hartell, Googles product director voor games heeft bekend gemaakt dat Steam juist in alpha is beschikbaar gemaakt voor selecte Chromebooks. Hij deed die aankondiging tijdens het Google for Games Developer Summit. Het was een erg korte vermelding en er ontbreken nog veel concrete details over de lancering van Steam voor Chrome OS.

Ondersteunde Chromebooks

Google maakt het nieuws voorlopig nog niet groots bekend, vermoedelijk omdat het slechts om een vroege versie gaat met beperkte beschikbaarheid. Deze maand lekte nog een lijst van de eerste Chromebooks die met Steam zullen werken. Het gaat om een zestal apparaten en er is daarnaast nog een onaangekondigde Chromebook van Lenovo bij. Je kan de lijst hieronder ontdekken, al zijn deze ondersteunde apparaten nog niet officieel door Google bekend gemaakt:

  • Volta – Acer Chromebook 514 (CB514-1H)
  • Volet – Acer Chromebook 515
  • Voxel – Acer Chromebook Spin 713 (CP713-3W)
  • Delbin – ASUS Chromebook Flip CX5 (CX5500)
  • Drobit – ASUS Chromebook CX9 (CX9400)
  • Elemi – HP Pro c640 G2 Chromebook

Hoewel het bedrijf heeft onthuld dat de alpha-versie van Steam nu beschikbaar is, deelde het nog geen link om Steam te installeren. Wel weten we dat je het instabiele Chrome OS Dev-kanaal moet gebruiken om de alpha te gebruiken. Hoe je wisselt van de stabiele versie van Chrome OS naar Dev ontdek je hier.

De Acer Chromebook 514 is een van de appraten die Steam ondersteunt

De Acer Chromebook 514 is een van de appraten die Steam ondersteunt

Onduidelijkheid

In 2020 raakte voor het eerst bekend dat Google werkte aan een project genaamd 'Borealis' dat Steam op Chromebooks beschikbaar maakt. De tools werd achter de schermen getest en er raakte ook meer bekend over een gaming-modus in de software. Over dat laatste heeft Google vooralsnog niets bekend gemaakt.

Het is ook nog niet bekend welke games precies op Chromebook zullen werken. De meeste games op Steam zijn voor Windows gemaakt en niet voor Linux, het besturingssysteem waar Chrome OS is op gebaseerd. Toch weten we dat Steam zelf al werkt met software die pc-games compatibel maakt op Linux. Proton, zo heet die software, en Steam gebruikt ze momenteel op zijn eerste gaming handheld-apparaat, de Steam Deck.

De populairste artikelen over games

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Games

Dit vind je misschien ook leuk