Stadia: Google koopt game-ontwikkelaar Typhoon Studios

Stadia: Google koopt game-ontwikkelaar Typhoon Studios

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google-overname

Google maakt meer investeringen in Stadia om eigen titels voor het nieuwe gameplatform te maken. Dat meldt onze zustersite PlayStadia. Het heeft de game-ontwikkelaar Typhoon Studios gekocht, dat meldt Google in een blogbericht. Typhoon Studios is een jong bedrijf dat opgericht is door Alex Hutchinson, een ex-medewerker van Ubisoft die creative director was voor de bekende game Far Cry 4.

Typhoon Studios is een kleine game-ontwikkelaar met een paar dozijn medewerkers die binnenkort, in januari 2020, zijn eerste game 'Journey to the Savage Planet' lanceert. Die game zal niet exclusief voor Stadia verschijnen, maar vervolgens zal het team wel samengevoegd worden met Googles eigen gamestudio: Stadia Games and Entertainment.

Meerjarig plan

Google richtte in de Canadese stad Montréal onlangs een eigen studio op met aan het hoofd Jade Raymond, die eveneens een ex-Ubisoft medewerkster is. Raymond vertelde onlangs in een interview dat Google meerjarige plannen heeft om meerdere gamestudio's op te richten. Vervolgens zullen er elk jaar exclusieve games voor Stadia verschijnen en dat aantal zou elk jaar ook moeten toenemen. Al verwacht Raymond dat Stadia in het eerste jaar vooral exclusieve second-party-titels zal lanceren, dat zijn games die exclusief voor Stadia zijn gemaakt in opdracht van Google.

Recent kwam Google ook met een extra Buddy Pass voor Stadia Founders. Dat is een uitnodigingscode waarmee gamers een extra vriend kunnen uitnodigen. Die kan dan drie maanden lang genieten van het Stadia Pro-abonnement waar Google maandelijks gratis games geeft. Stadia kreeg ook een reeks nieuwe games deze week, waaronder Borderlands 3, dat volgend jaar voor consoles beschikbaar zal zijn.

Laat van je horen

Volg PlayStadia voor het laatste nieuws, podcasts en meer over Stadia. Wat denk jij van Googles aanpak rond exclusieve titels? Doet Google al genoeg om eigen games voor Stadia te maken? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel en laat ook van je horen in onze PlayStadia-groep op Facebook.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Games

Dit vind je misschien ook leuk