Stadia: strategie exclusieve games en eigen gamestudio geopend

Stadia: strategie exclusieve games en eigen gamestudio geopend

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Googles gamestudio

Google heeft bekend gemaakt hoe het zijn cloud-gamingdienst Stadia van exclusieve games wil voorzien. In een blogbericht spreekt Googles vice president van Stadia Games & Entertainment, Jade Raymond, over de eerste gamestudio die in het Canadese Montreal is geopend. Momenteel wordt daar gewerkt aan de eerste eigen games die door Google zelf worden gemaakt exclusief voor Stadia.

Al wil Google duidelijk meer dan alleen één eigen studio uit de grond stampen. "We hebben een plan dat bestaat uit meerdere eigen studio's", dat legt Raymond uit in een interview met gamesindustry.biz. Volgens Raymond komen er elk jaar nieuwe first-party-titels, en ook jaar na jaar meer. Google wil ook de extra kracht van cloud-gaming vanuit Googles datacenters benutten door Stadia-spellen mogelijkheden te geven die eerder niet te vinden waren in klassieke games.

Beelden van de verpakking en interface voor Stadia

Beeld van de verpakking van Première Edition

Stadia-features

Als voorbeeld haalt Raymond aan dat Google slimme NPC's (niet speelbare personages nvdr.) zou kunnen introduceren die werken met de Google Assistent. Op die manier zou je een meer realistische interactie kunnen hebben met personages in een spelwereld. Stadia zou daarnaast ook een meer realistische toepassing van berekeningen omtrent zwaartekracht en fysica kunnen aanbieden in spellen. Een ander voorbeeld is een documentaire in YouTube waarbij een game te zien is die je dan meteen kan spelen via Stadia.

Stadia: strategie exclusieve games en eigen gamestudio geopend

De interface van de Stadia-app

Bij de lancering van Stadia zullen gamers nog geduld moeten hebben alvorens de eerste titels beschikbaar zullen zijn, want dan zal Google vooral games van derde partijen aanbieden. Je vindt hier alvast een overzicht van de beschikbare games. Pas op het einde van volgend jaar zullen we de eerste game te zien krijgen die door Stadia Games & Entertainment is gemaakt. Google wil wel alvast die leegte opvullen met zogenaamde second-party-games. Dat zijn spellen van onafhankelijke gamestudio's die speciaal voor Stadia worden gemaakt. Stadia zal op 19 november gelanceerd worden en dan krijgen de eerste gamers hun Founder's Edition-pakket.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Games

Dit vind je misschien ook leuk