'Google Stadia 'family sharing' en gamen met mobiele data onderweg'

'Google Stadia 'family sharing' en gamen met mobiele data onderweg'

Stadia en mobiele data

Eén van de troeven waar Google mee uitpakt sinds de lancering van Stadia is het gebruiksgemak en de mogelijkheid om kwalitatieve games te spelen waar je maar wil, en op een scherm naar keuze. Onze zustersite PlayStadia.nl schrijft nu dat Google werkt aan ondersteuning voor gamen met mobiele data. Voordien kon je enkel spelen met een wifi-verbinding of via een ethernetkabel die je met je Chromecast Ultra of pc verbindt.

Volgens 9To5Google, dat de functie heeft ontdekt in de code van de laatste versie van de Stadia-app, gaat gamen met mobiele data waarschijnlijk beschikbaar worden als een experimentele functie. Je moet de functie dus zelf activeren en Google deelt ook waarschuwingen over eventuele kosten die gamen met mobiele data met zich meer kan brengen. Via Stadia's concurrenten xCloud en GeForce Now kon je al langer gamen buiten het bereik van je wifi-router. Met het oog op 5G dat steeds meer landen uitrollen, wordt de functie steeds interessanter. 5G maakt namelijk gamen met lagere latency, ofwel netwerkvertraging, mogelijk.

Beelden van Stadia

Family sharing

Google werkt ook aan een functie die het bedrijf als sinds de lancering van Stadia had aangekondigd. Momenteel kan je nog geen Stadia-games delen met familieleden, omdat games gekoppeld zijn aan je Google-account. Daar komt dus verandering in, want je kan binnenkort een familiekring vormen in Stadia. Vervolgens stel je in of je games automatisch wil delen of voor elke game eerst toestemming wil geven. Er zijn ook beperkingen verbonden aan het aantal familieleden die tegelijk kunnen spelen, maar die specifieke regels zijn nog niet bekend.

Beelden van Stadia

Tot slot raakte ook bekend dat Google meldingen wil uitsturen met zijn Android-app. Zo kan Google je indien gewenst op de hoogte brengen van de laatste Stadia Pro-games die je kan claimen. Google zou de functie verder ook kunnen gebruiken om gamers informeren over kortingen en nieuwe games. De meldingen kunnen ook dienen om uitnodigen voor games te accepteren.

Beschikbaarheid

Het is nog niet bekend wanneer Google de nieuwe functies voor Stadia gaat uitrollen. Toch wijst het feit dat ze alvast zichtbaar zijn in de code van de app erop dat een lancering dichtbij komt. Kijk jij ernaar uit om games te delen met je familie of onderweg te gamen met mobiele data? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel of in de PlayStadia-groep op Facebook. Volg het laatste Stadia-nieuws en review van games op PlayStadia.nl.

Stadia
Stadia is het nieuwe cloudgebaseerde gamingplatform van Google, waarmee je je favoriete populaire videogames direct op verschillende schermen kunt spelen. Googl ..

Meer info

Lees meer over:
Google Stadia

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties