Stadia werkt nu op elke Android-telefoon, nieuwe touch-bediening

Stadia werkt nu op elke Android-telefoon, nieuwe touch-bediening

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Stadia op Android

In maart schreven we nog een uitgebreid artikel met de werking van Google Stadia op Android-toestellen, en toen werkte Stadia op verschillende toestellen van Samsung, OnePlus en gaming-telefoons zoals de ASUS ROG Phone. Google laat nu elke Stadia-gamer spelen op zijn telefoon via een nieuwe functie in het 'Experimenten'-tabblad van de app. Dat weet onze zustersite PlayStadia. We leggen je uit hoe je het activeert.

Tik in de Stadia-app op je profielicoontje en kies onderaan het menu voor 'Experimenten'. In dit tabblad wil Google nieuwe functies als eerste laten uitproberen door fanatieke community-leden, en je ziet nu alleen de functie 'Spelen op dit apparaat'. Tik de schakelaar ernaast aan en ga terug naar het beginscherm van de app om een game te spelen.

Beelden van Stadia

Touch-gamepad

Google gaat je vervolgens vragen om de Stadia-controller op je apparaat aan te sluiten om te beginnen spelen, maar ook dat is niet langer een vereiste, want Google heeft nu virtuele knoppen voor Stadia op telefoons gelanceerd. Tik in de melding op 'Touch-gamepad proberen'. Vervolgens start de game op en verschijnt een overlay van virtuele knoppen op het scherm. Je kan precies hetzelfde doen op je telefoon in vergelijking met de Stadia-controller, want alle knoppen inclusief de screenshotknop en de vier triggers achteraan de controller zijn aanwezig.

Beelden van Stadia

Google zegt duidelijk dat de functie nog moet worden gestroomlijnd om de beste ervaring te garanderen, maar in mijn testen op de Poco F2 Pro werkte zowel de games als de nieuwe bediening als een zonnetje. Het Stadia Pro-abonnement is ook 1 maand gratis te proberen volgens PlayStadia. Je kan dan vijf gratis gratis games claimen waaronder SUPERHOT (de game uit de afbeelding bovenaan), Get Packed en Little Nightmares. Al kan je natuurlijk ook de gewoon games in de Stadia-winkel kopen die je wil spelen.

Ga jij Stadia op je telefoon proberen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Stadia

Stadia

Stadia is het nieuwe cloudgebaseerde gamingplatform van Google, waarmee je je favoriete populaire videogames direct op verschillende schermen kunt spelen. Googl ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Games

Dit vind je misschien ook leuk