Stadia: gebruik nu je controller ook draadloos op de pc met Chrome

Stadia: gebruik nu je controller ook draadloos op de pc met Chrome

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Stadia-controller op pc

Als je gamet met Stadia vanuit de Chrome-browser en de Stadia.com-website op de pc, dan kan je dat doen met muis en toetsenbord, of via de Stadia-controller. Tot voor kort werkte de controller enkel in combinatie met de meegeleverde usc-c-kabel op pc, maar in een recente aankondiging maakt het Stadia-team bekend dat daar vanaf nu verandering in komt, dat weet PlayStadia.

Eerder raakte al bekend dat Google werkte aan die draadloze ondersteuning en dat er alvast een update beschikbaar is voor de Stadia-controller. Nadat je die hebt geïnstalleerd kan je nu de website 'Stadia.com' bezoeken om je controller via wifi te verbinden. Tik op het icoontje met de controller en start hem met de Stadia-knop. Voer daarna het patroon uit dat op het scherm verschijnt om te koppelen, en vervolgens krijg je de bevestiging dat je controller is verbonden.

Hier zie je het koppelen en de bevestiging dat de controller verbonden is

Gamen op je telefoon

De Stadia-controller werkte sinds de lancering van Stadia al wel draadloos in combinatie met je tv en de Chromecast Ultra, maar op ondersteuning voor Chrome op de pc bleef het dus wachten. Je moet nu enkel de controller met een kabel aansluiten als je wil spelen op je telefoon, maar we verwachten dat Google ook binnenkort die beperking van tafel zal vegen. Hier vind je onze tips voor gamen op je Android-telefoon.

Je kan Stadia nu twee maanden lang gratis gebruiken. Kijk jij ernaar uit om draadloos te gamen op je pc met de Stadia-controller? Gebruik jij de Stadia-controller, een van de andere ondersteunde controllers of muis en toetsenbord om te gamen op pc? Vertel het ons in de reacties onderaan dit artikel of in de PlayStadia-groep op Facebook. Het laatste nieuws over Google Stadia lees je op PlayStadia.nl.

Stadia

Stadia

Stadia is het nieuwe cloudgebaseerde gamingplatform van Google, waarmee je je favoriete populaire videogames direct op verschillende schermen kunt spelen. Googl ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Games

Dit vind je misschien ook leuk