Stadia: game nu met elke Chromecast Ultra-stick op je tv

Stadia: game nu met elke Chromecast Ultra-stick op je tv

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Chromecast Ultra

Een van de belangrijkste troeven van Stadia is de vrijheid om te spelen op je favoriete scherm dat in verbinding staat met een internetverbinding. Google is nu een stap dichter gekomen om die belofte waar te maken, want op Twitter kondigt Google aan dat elke Chromecast Ultra voortaan met Stadia zal werken na een update die het heeft uitgerold. Dat meldt onze zustersite PlayStadia.

Voorheen konden gamers enkel de Chromecast gebruiken die was meegeleverd met hun Founder's- of Premiere Edition-pakketten. Op die Ultra-sticks was firmware geïnstalleerd die nog niet beschikbaar was voor sticks die los van de Stadia-pakketten zijn aangeschaft. Je kan nu dus voor het eerst Stadia spelen op alle tv's in je huis, als die beschikken over een Chromecast Ultra.

Chromecast Ultra

Andere Chromecasts

Voorlopig komt er nog geen ondersteuning voor andere modellen van de Chromecast, zoals de derde generatie die recenter werd gelanceerd dan de Chromecast Ultra. Wat de Chromecast Ultra onderscheidt van de rest is de ondersteuning van een 4K-resolutie bij het streamen. De stick komt ook met een ethernetaansluiting, waardoor je bedraad kan gamen aan de hoogste snelheid en met de minste latency. Dat wil zeggen met een beperkte netwerkvertraging.

beelden van Stadia

Laat van je horen!

We verwachten dat Google op termijn ook Stadia zal laten werken op andere Chromecast-sticks, maar dan met een maximale Full HD-resolutie. Wanneer dat het geval zal zijn, is nog maar de vraag.

Heb jij een Chromecast Ultra en vind jij een hoge resolutie belangrijk bij het gamen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel, en laat ook van je horen in onze PlayStadia-groep op Facebook. Volg al het het nieuws, podcasts en video's over Stadia op playstadia.nl.

Stadia

Stadia

Stadia is het nieuwe cloudgebaseerde gamingplatform van Google, waarmee je je favoriete populaire videogames direct op verschillende schermen kunt spelen. Googl ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Games

Dit vind je misschien ook leuk