Stadia: interface van de app en verpakking controller bekend

Stadia: interface van de app en verpakking controller bekend

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google Stadia

Cloud-gamingdienst Google Stadia gaat op 19 november van start voor wie de Founder's Edition of Premiere Edition via een pre-order heeft besteld, en voor alle andere gamers gaat de dienst begin 2020 live. Er zijn nu een heleboel details bekend dankzij nieuwe informatie die door Google is onthuld.

Android TV-app

Allereerst is er een nieuwe video die op het Stadia YouTube-kanaal is verschenen waarin Google alles vertelt dat gebruikers moeten weten over Stadia voor de lancering. Alleen toont Google in de video ook een beeld van de gebruikersinterface van de Android TV-app. Op het startscherm zien we een ruim beeld van een spel met een play-knop waarmee je meteen kan beginnen spelen.

Stadia zal mogelijk telkens je laatst gespeelde spel tonen op zijn startscherm. We zien ook links een klein Stadia-logo en rechts de profielnaam van de gebruiker, Een tweede scherm toont een horizontaal scroll-menu waarmee je door je volledige game-bibliotheek kan bladeren. In 2020 komt Stadia naar Android TV, dat raakte eerder al bekend.

Android-app

De cloud-gamingdienst van Google zal ook voor telefoons beschikbaar zijn, en we krijgen alvast van Google een eerste blik op de app. Er zijn twee tabbladen; 'Store' en 'Play'. Je zal de app namelijk kunnen gebruiken om games aan te schaffen en een overzicht te krijgen van je bibliotheek, maar voor een select aantal toestellen wordt het mogelijk om in een keer een spel te spelen op je kleinere telefoonscherm.

Er is ook meer nieuws over welke toestellen met Stadia zullen werken, want Google heeft in alle stilte zijn pagina bijgewerkt waar we alle ondersteunde apparaten zien. Naast de Pixel 3- en Pixel 3a-reeks werd zoals verwacht de nieuwe Pixel 4-serie toegevoegd. Daarnaast zal je ook games kunnen streamen op de oudere Pixel 2 en Pixel 2 XL van het bedrijf.

In de doos

De eerste gamers die vanaf 19 november Stadia kunnen spelen zijn de early-adopters die de Founder's en Premiere Edition hebben besteld, en we krijgen nu een eerste blik van de verpakking waarin die laatste zal worden geleverd, We zien een snelstartgids en een bedankkaartje van Google. Verder zien we een witte oplader voor de Stadia-controller en een zwarte power-adapter voor de Chromecast Ultra die ook zorgt voor een ethernetverbinding voor tijdens het streamen in 4K,

Beelden van de verpakking en interface voor Stadia

Wat denk jij van de nieuwe details over Googles cloud-gamingdienst? Kijk je uit naar de Stadia-lancering, en heb jij een Founder's of Premiere Edition besteld? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Games

Dit vind je misschien ook leuk