Stadia voor Android: verbind draadloos de controller en landschapsmodus

Stadia voor Android: verbind draadloos de controller en landschapsmodus

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Stadia voor Android

Google heeft een comfort-upgrade doorgevoerd voor gamers die via hun telefoon spelen op Stadia, dat weet onze zustersite PlayStadia.nl. Het is nu mogelijk om je controller draadloos te verbinden met je telefoon. je drukt daarvoor op het icoontje met de controller in de Stadia-app. Vervolgens zet je je Stadia-controller aan en voer je een toetsencombinatie uit om te verbinden. Vervolgens krijg je de bevestiging dat hij is gekoppeld.

Stadia voor Android: verbind draadloos de controller en landschapsmodus

Naast de mogelijkheid om draadloos te gamen op Android heeft de Stadia-app eindelijk een weergave in landschapsmodus. Als je gamet op je telefoon gebruik je die altijd in de liggende stand, maar vreemd genoeg werkte de interface van de Stadia-app tot voort kort niet in die houding. Dat werkt in het bijzonder vervelend als je een accessoire gebruikt waarmee je je telefoon vastklemt aan je controller.

Beelden van de functies

Eerder maakte Google het al mogelijk om te gamen op eender welke Android-telefoon via een nieuwe 'Experimenteel'-instelling, en we leggen hier uit hoe je dat activeert. Daarnaast is het sinds kort ook mogelijk om van touch-bediening gebruik te maken als je even je Stadia-controller niet bij de hand hebt.

Beschikbaarheid

Nu ook gamen op Android draadloos werkt, hoef je de meegeleverde kabel van je controller in principe enkel nog te gebruiken om hem op te laden. Google rolde eerder al draadloze ondersteuning uit voor Chrome. Om draadloos op je telefoon te gamen, hoef je enkel je Stadia-app bij te werken met de laatste versie in de Play Store. Het laatste nieuws en reviews lees je op PlayStadia.nl, en volg ook onze PlayStadia-groep op Facebook.

Stadia

Stadia

Stadia is het nieuwe cloudgebaseerde gamingplatform van Google, waarmee je je favoriete populaire videogames direct op verschillende schermen kunt spelen. Googl ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Games

Dit vind je misschien ook leuk