Stadia: speel nu in 4K-kwaliteit op je pc met de Chrome-browser

Stadia: speel nu in 4K-kwaliteit op je pc met de Chrome-browser

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

4K in Chrome

Een van de belangrijkste voordelen van cloud-gamingdienst Stadia is dat je kan spelen op een scherm naar keuze. Of dat nu je tv, pc-monitor of het schermpaneel van je telefoon is. Een probleem dat al sinds het begin een feit is bij Stadia, is dat gamen op je pc via je browser nooit dezelfde, goede ervaring oplevert als spelen op je televisie met de Chromecast Ultra.

Google heeft die ervaring voor pc nu eindelijk gelijk gemaakt, want 4K is nu ook beschikbaar als je gamet met je browser. Dat merkte een gebruiker van Reddit op toen hij op zijn pc in de browser de verbindingskwaliteit bekeek van Stadia. Op zijn screenshot zie je duidelijk dat hij speelt in een 4K-resolutie, en verschillende gebruikers stelden vervolgens in dezelfde Reddit-thread dat de functie ook voor hun actief is. Dat zegt onze zustersite PlayStadia.nl.

Beeld van 4K in Chrome

Hoe werkt het?

Je hoeft niks te toen om via Stadia te spelen aan de hoogste resolutie, want de dienst kiest automatisch voor 4K als de bandbreedte van je internetverbinding tenminste een snelheid van 35 Mbps haalt. Belangrijk is alleen dat je een Stadia Pro-abonnee bent, want één van de voordelen van Pro is dat je kan gamen aan de hoogste resolutie en met surround-geluid. Googles abonnement voor de cloud-gamingdienst kost maandelijks 9,99 euro. Het is goed om te zien dat het bedrijf die belofte nu ook kan waarmaken voor pc-spelers, al werkt nog niet elke game daarom al met 4K zegt PlayStadia.

Stadia Pro komt met nog meer voordelen, want je krijgt maandelijks ook gratis games zolang je abonnee blijft. Doorgaans gaat het om twee titels die je elke maand kan claimen, maar deze maand waren dat er voor het eerst drie. Als je je abonnement opzegt, verlies je de toegang tot die games, maar je spelvoortgang blijft wel bewaard en je kan opnieuw met de spellen aan de slag als je je weer abonneert. Als laatste brengt Stadia Pro ook extra kortingen in de Stadia-winkel.

betaalmodel

Screenshots

Eerder maakte Google het ook mogelijk om screenshots en gamplayclips te bekijken in je browser. Ben jij tevreden met de Stadia-ondersteuning voor 4K op je pc? Welke 4K-monitor gebruik jij? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel of in de PlayStadia-groep op Facebook. het laatste nieuws over Google Stadia lees je op PlayStadia.nl.

Stadia

Stadia

Stadia is het nieuwe cloudgebaseerde gamingplatform van Google, waarmee je je favoriete populaire videogames direct op verschillende schermen kunt spelen. Googl ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Games

Dit vind je misschien ook leuk