Sony lanceert smartphone case met ingebouwde koeling, HDMI en ethernet

Sony lanceert smartphone case met ingebouwde koeling, HDMI en ethernet

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Sony heeft een nieuw accessoire aangekondigd voor gamers die gebruik maken van zijn Xperia 1 IV-toptoestel. De Xperia Stream is een hoesje voor de telefoon dat een ingebouwde ventilator heeft, maar ook een HDMI-poort. Het maakt de telefoon beter geschikt voor games en livestreamen.

Sony Xperia Stream

Bij de lancering van de Xperia 1 IV legde Sony een duidelijke focus op de livestreamingfuncties van zijn vlaggenschip. Je kan rechtstreeks vanuit de 'Gameverbetering'-functie je games livestreamen op YouTube. De Xperia Stream is een case die de Xperia 1 IV koel houdt tijdens het gamen zodat de prestaties constant kunnen blijven. Dat werkt aan de hand van een ingebouwde ventilator die stroom krijgt via de usb-c-poort van de telefoon.

Uiteraard verbruikt zo'n ventilator ook best veel stroom, en daarom komt de Xperia Stream ook zelf met een usb-c-poort zodat je tussendoor kan opladen. Er is ook een audiojack, een ethernetpoort voor een stabielere verbinding en een HDMI-aansluiting. Die laatste is handig als je je telefoon wil aansluiten op een capturekaart, een externe monitor of tv. Zo'n extra scherm kan bijvoorbeeld ook nuttig zijn tijdens een livestream, zodat je makkelijk toegang hebt tot de chat en de instellingen van je stream. Het is wel belangrijk om te weten dat de maximale output 1080p is en 120Hz.

- Lees verder onder de video en afbeeldingen -

Deels een oplossing

Recent gingen we nog uitgebreid aan de slag met de livestreamfuncties van de Xperia 1 IV, en hoewel Sony erin slaagt om streamen laagdrempelig te maken: toch was het hele proces zeker niet vlekkeloos. Als we lezen over de mogelijkheden van de Xperia Stream, dan denken we wel dat het accessoire op zijn minst een deel van die hindernissen kan wegnemen, onder andere het probleem met oververhitting bij de Xperia 1 IV.

Gerelateerde artikelen

Anderzijds stellen we wel luidop de vraag hoe populair het livestreamen via je smartphone daadwerkelijk is. Veel streamers op Twitch of YouTube kiezen namelijk in de plaats voor een pc of een gameconsole. Toch zien we wel dat steeds meer techbedrijven inzetten op handheld-gaming. Kijk bijvoorbeeld naar dit aankomende apparaat van Logitech dat is gericht op mobile gaming en cloudgaming. Er is nog niets bekend over de prijs en de beschikbaarheid van de Xperia Stream.

Sony Xperia 1 IV kopen
Sony Xperia 1 IV kopen
Sony Xperia 1 IV kopen

Sony Xperia 1 IV kopen

De Sony Xperia 1 IV is een veelzijdig vlaggenschip voor consumenten die een telefoon zoeken die alles aankan. Hij komt met een hele reeks verbeteringen: van het scherm tot de camerasopstelling, een beter geluid en een focus op livestreaming en geluidsopname.

1.399 euro

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Games

Dit vind je misschien ook leuk