Seizoen 4 van Fortnite komt niet naar iOS en wel naar Android

Seizoen 4 van Fortnite komt niet naar iOS en wel naar Android

Fortnite

Fortnite is een razend populair spel dat ook op telefoons te spelen is, maar de ontwikkelaar Epic Games ligt al een tijdlang in de clinch met Apple en Google. Dat is omwille van de commissie van 30 procent die beide bedrijven aanrekenen in hun applicatiewinkels, en Epic stelt dat het zo te veel inkomsten misloopt. Google en Apple verwijderden Fortnite uit de Play Store en App Store, en dat heeft nu gevolgen voor fans van de game, dat schrijft Forbes.

Als je Fortnite op iOS-apparaten gebruikt, dan kan je straks niet aan de slag met het langverwachte vierde seizoen van Fortnite waarbij nieuwe content gelanceerd wordt. Dat komt omdat Epic zijn game niet langer op iPhones kan bijwerken. Op Android-telefoons kan je wel nog steeds met de laatste versie van de Fortnite-app aan de slag, omdat je de game kan bijwerken via een installatie op de website van Epic Games. In dit artikel leggen we uit hoe het werkt. Op telefoons van Apple is het zoals altijd niet mogelijk om de app vanuit een andere bron te installeren dan de App Store, en gamers blijven dus met een verouderde versie zitten.

Fortnite Android verschijningsdatum

Rechtszaken

Epic Games is een rechtszaak begonnen tegen Google en Apple nadat die twee techgiganten de app uit hun appwinkels haalden, en het bedrijf won ook al de eerste juridische veldslag. Epic behoudt namelijk zijn ontwikkelaarslicentie voor iOS en kan zo ondersteuning blijven bieden voor zijn Unreal Engine-platform voor games. Veel andere game-ontwikkelaars gebruiken dat systeem, en onder meer Microsoft nam het om die reden al op voor Epic.

Eerder raakte ook al bekend dat Google mogelijk druk heeft uitgeoefend op Android-fabrikanten om geen samenwerkingen met Epic aan te gaan. We vroegen deze week al aan jullie in de AW Poll wat jullie vinden van het hele conflict. Zijn Apple en Google te hebzuchtig met hun commissie of overdrijft Epic? Je kan hier nog steeds stemmen in die AW Poll.

Lees meer over:
Actie

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties