Google Santa Tracker vanaf nu weer in de Play Store

Google Santa Tracker vanaf nu weer in de Play Store

Aftellen maar

Zoals de naam van deze game doet vermoeden kun je bijhouden waar de kerstman zich ophoudt. Voor je Google Santa Tracker gaat installeren moet je er wel bewust van zijn dat je tot 24 december moet wachten om zijn bewegingen echt waar te nemen.

In de tussentijd hoef je je niet te vervelen want de app bestaat uit een aantal verschillende games. De City Quiz, Snowball Run, Gumball, Memory, Rocket Sleigh, Dasher Dancer, Penguin Swim, Santa Snap en de Present Quest kun je spelen om de anders mogelijk tergend lange tijd door te komen. Mocht je ze uitspelen, dan kun je er gerust van zijn dat er aan deze reeks in de loop van de komende weken nog een aantal games toegevoegd worden. Om er zeker van te zijn dat je niet het moment mist vanaf wanneer je Santa kunt volgen, is er een timer aanwezig in de game en kun je deze ook laten aftellen op je smartwatch.

Nieuw in Santa Tracker 

In de afgelopen jaren zijn steeds nieuwe functionaliteiten toegevoegd met toepassingen voor je virtualreality bril, Android Wear en nu ook voor Google Home en Android TV. De game is zonder telefoon op je Android TV te installeren en zo kun je de verschillende filmpjes die ook in de game zitten wat beter bezichtigen. Er is nu naast de Androidversie ook een desktopversie. Op deze versie zijn nog meer games te spelen en kun je de eerste stapjes zetten in het schrijven van codetaal.

Mocht je deze video niet kunnen laden, probeer deze link dan even.

Het was al mogelijk om met de goede oude Sint te bellen en nu zou het ook mogelijk moeten zijn om via Google Home of met een apparaat waar Google Assistant op staat met zijn gezette collega te bellen. Het punt is alleen dat Google Assistant op dit moment alleen nog in het Engels aan te spreken is, dus zal een gesprek met Santa voor de meeste kindertjes niet weggelegd zijn. Het zou mogelijk ook een belemmering zijn dat de game in Nederland niet werkt in verband met geografische beperkingen door Google. Zelf heb ik de functionaliteit niet kunnen testen, maar ik hoor graag van jullie of het wel lukt.

Santa Tracker downloaden

Deze game is gratis te downloaden in de Play Store.

Lees meer over:
Casual games

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties