'Qualcomm werkt aan Nintendo Switch-concurrent met Android'

'Qualcomm werkt aan Nintendo Switch-concurrent met Android'

Qualcomm komt met een eigen spelconsole die het concept van de Nintendo Switch volgt en die werkt met Android. Het apparaat krijgt een kleiner scherm en werkt met controllers die je aan weerzijden van het scherm kan plaatsen. De console kan ook met een tv verbinden en het komt volgend jaar op de markt.

Qualcomm-console

Qualcomm staat vooral bekend als de chipmaker die jaarlijks komt aandraven met nieuwe processors in alle prijssegmenten, en dit jaar bracht het de Snapdragon 888 uit. Nu raakt via Android Police bekend dat het merk ook ambities heeft om een eigen product uit te brengen, en wel een spelconsole die sterk lijkt op een Nintendo Switch, maar dan met Android.

De Switch is een spelconsole en een mobiele handheld ineen, en dat geldt ook voor het apparaat waar Qualcomm aanbrengt. Het heeft volgens geruchten een 6,65 inch scherm en aan weerszijden kunnen afneembare controllers geplaatst worden, vergelijkbaar met de Joy-Cons van Nintendo. Qualcomm zou daarvoor samenwerken met een fabrikant die hoogwaardige controller maakt. Daarnaast verbindt de console vergelijkbaar met de Switch ook met een tv, maar het is niet bekend of dat via de usb-c-oplaadpoort, een aparte HDMI-aansluiting of een andere oplossing. Er is ook ruimte voor een SD-slot, net als bij... Jawel.

'Qualcomm werkt aan Nintendo Switch-concurrent met Android'

5G en Snapdragon-processor

Bij zijn eigen spelconsole wil Qualcomm natuurlijk zijn troeven uitspelen. naar verwachting komt hij met een Snapdragon-processor, maar het is nog niet bekend of het gaat om een chip die speciaal voor het apparaat is ontworpen of de opvolger van de Snapdragon 888. Uiteraard werkt de console ook met het snelle 5G-internet, maar het is niet de bedoeling dat hij ook als een telefoon wordt gebruikt. De 6000 mAh accu zal snel opladen dankzij Qualcomms Quick Chargetechnologie.

Qualcomms console zou 300 dollar of omgerekend 254 euro kosten en de console zou in het eerste kwartaal van 2021 op de markt komen. Toch voor Qualcomm niet de bedoeling om zelf bedrijven als Nintendo het vuur aan de schenen te leggen. Qualcomm wil daarentegen zijn partners inspireren om met nieuwe producten te experimenteren en zo de lijn tussen consoles en mobiele games steeds te verdunnen. Wat denk jij van het idee van Qualcomm? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Afbeelding: Erik Mclean

Lees meer over:
Androidgames Qualcomm

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Lees meer