Qualcomm komt met nieuwe Snapdragon-chip voor betaalbare Android-telefoons

Qualcomm komt met nieuwe Snapdragon-chip voor betaalbare Android-telefoons

Dennis Mons

door Dennis Mons

Chipfabrikant Qualcomm heeft een nieuwe processor aangekondigd die bedoeld is voor ‘betaalbare’ Android-smartphones. De tech leunt op de 4nm-verwerkingstechnologie.

Nieuwe Qualcomm Snapdragon met minder vermogen

Hoewel veel Android-gebruikers reikhalzend uitkijken naar een eventuele opvolger van de Snapdragon 8 Gen 2 die eind oktober wordt aangekondigd, komt Qualcomm eerst met een Snapdragon 7s Gen 2. Het bijzondere is dat de chip trager is dan de bestaande Snapdragon 7-serie. Dat is ook de bedoeling omdat de fabrikant zich richt op betaalbare toestellen.

Het wordt verwacht dat de Snapdragon 7s Gen 2 onder andere wordt gebruikt voor de Redmi Note 13-serie, maar dat is nog niet bevestigd. Dit toestel komt naar verluidt nog deze maand uit, maar veel details over de telefoon zijn vooralsnog niet bekend.

De kans dat er enige verwarring ontstaat over de benaming van de nieuwe Snapdragon is echter reëel. Er bestond namelijk geen eerste generatie, noch werd de letter ‘s’ eerder gebruikt. In ieder geval heeft de CPU vier kernen met 2,4 GHz en de andere vier kernen draaien op 1,95 GHz voor efficiëntie.

Qualcomm komt met nieuwe Snapdragon-chip voor betaalbare Android-telefoons

De uitstekende Snapdragon 8 Gen 2.

Hoewel Qualcomm ook de GPU niet specifieke details heeft gegeven, zou het wel een FHD+-resolutie ondersteunen met een verversingssnelheid van 144 Hz. De FastConnect 6700 is overigens een stap terug van de 6900 die de Snapdragon 7+ Gen 2 wel bood. De reden dat de nieuwe chipset in een budget-toestel wordt gezet is evident.

Snelle betaalbare Android-telefoon om mee te gamen

Wanneer de nieuwe Snapdragon 7s Gen 2 dus gaan zien blijft gissen. Qualcomm heeft daar vooralsnog geen informatie over vrijgegeven. Dat het bedrijf gelooft in de nieuwe chip moge duidelijk zijn, en het doelt zelfs op 'goede game-ervaringen'.

"Krachtige prestaties worden gevoed door onze geavanceerde Qualcomm Kry CPU en Qualcomm Adreno GPU voor soepel multitasken, gamen en meer. En, dankzij snel opladen via de Qualcomm Quick Charge 4+ technologie, zijn je favoriete activiteiten nooit buiten handbereik", aldus het bedrijf.

Vind je een betaalbare processor voldoende voor huidige telefoons, of moeten we toch blijven pushen met nog snellere hardware? Laat het ons weten in de comments.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Games

Dit vind je misschien ook leuk