PUBG Mobile werkt in 2020 met 90 frames per seconde en 10-bit HDR

PUBG Mobile werkt in 2020 met 90 frames per seconde en 10-bit HDR

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

PUBG Mobile

De Qualcomm Snapdragon 865 is een feit, en we weten ondertussen veel meer over de laatste high-end chipset van Qualcomm en de verbeteringen die hij in huis heeft. Gisteren maakte Qualcomm bekend dat de actiegame PUBG Mobile in 2020 wordt uitgerust met bijzondere functies speciaal voor de nieuwe chipset.

Als eerste is er de verhoogde framerate van 90 frames per seconde in plaats van maximaal 60 frames. Volgens Qualcomm is de nieuwe chipset in staat om die verhoogde framerate mogelijk te maken in de shooter. Zo'n framerate van 90 fps moet ervoor zorgen dat games er vloeiender uitzien op schermen met een hogere verversingsgraad. Steeds meer fabrikanten gaan namelijk aan de slag met 90 Hz-schermen, zoals OnePlus die alleen nog maar telefoons wil uitbrengen met zijn zogenaamde Fluid Displays.

PUBG

De nieuwe chipset van Qualcomm gaat meteen ook een stapje verder, want het ondersteunt voor het eerst schermen met een verversingsgraad van 144 Hz. Dat is vergelijkbaar met de prestaties van gaming-monitors.

10-bit HDR

PUBG zal op high-end telefoons die met de chipset verschijnen ook werken met 10-bit HDR. Dat is een verbeterde vorm van de huidige HDR-technologie die het spel hanteert. 10-bit HDR zorgt voor een groter dynamisch bereik in games waardoor het contrast tussen lichte en donkere elementen groter wordt en beelden een meer realistische indruk geven. Qualcomm belooft ook rijkere en meer realistische kleuren.

Voorlopig is nog niet bekend welke telefoons een Qualcomm Snapdragon 865 zullen krijgen, maar Xiaomi onthulde alvast dat de processor deel zal uitmaken van zijn MI 10-vlaggenschip. Ben jij een PUBG-speler en kunnen deze verbeterde prestaties jou overtuigen om volgens jaar een telefoon met de nieuwe chipset te kopen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

PUBG Mobile werkt in 2020 met 90 frames per seconde en 10-bit HDR

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Games

Dit vind je misschien ook leuk