PUBG bereikt de magische grens van 100 miljoen dollar

PUBG bereikt de magische grens van 100 miljoen dollar

PUBG

Deze game is eigendom van het Chinese Tencent die ook de WeChat-app onder zijn beheer heeft. In maart van dit jaar was deze game officieel te downloaden in de Google Play Store. De grote concurrent Fortnite deed daar iets langer over omdat deze een deal hadden met Samsung. De game was namelijk eerst alleen te spelen op de Samsung Galaxy Note 9, S8(+) en S9(+).

Deze games zijn gratis te downloaden uit de Google Play Store en de app store van Apple. Men verdient geld door in-game purchases, dat wil zeggen dat je in het spel digitale goederen kunt kopen die het spel leuker maken of waardoor je meer kans hebt om te winnen. Dat zijn vanzelfsprekend belangrijke zaken voor de bedrijven achter de games. De ontwikkeling kost miljoenen en dat moet wel terugverdiend worden.

Vandaag werd bekend dat PUBG de grens van 100 miljoen dollar (88 miljoen dollar) heeft bereikt. Dat zijn de bedragen uit de Google Play Store en de App Store van Apple bij elkaar opgeteld. Om te onderscheiden welk spel commercieel het 'beste' is kijkt men ook naar het aantal dagen dat de game erover heeft gedaan om deze grens te bereiken.

Fortnite PUBG

Volgens de bovenstaande grafiek van het onderzoeksbureau Sensor Tower deed PUBG er 192 dagen over om de grens van 100 miljoen dollar te halen. Hoewel dat snel klinkt deed concurrent Fortnite er maar 90 dagen over en dat is bijna 100 dagen minder! Het betreft hier de verdiensten van de games over heel de wereld. Daarbij moet gezegd worden dat PUBG geen geld verdient aan zijn spelers in China, daar komen overigens wel 30% van zijn downloads vandaan.

Bron: SensorTower

Lees meer over:
Actie

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties