Populaire game Rocket league komt naar smartphones

Populaire game Rocket league komt naar smartphones

Rocket League, de game waarin je je voetbalkunsten demonstreert, maar dan in snelle bolides, komt naar Android en iOS. Het gaat om een nieuwe game genaamd 'Rocket League Sidewipe' die exclusief voor mobiele apparaten is bedoeld, en hij zal dit jaar beschikbaar zijn.

Rocket League Sideswipe

Rocket League is bekende game op consoles en pc en de bedoeling is dat je uiterst competitieve potjes voetbal speelt, maar dan met snelle auto's. Je kan daarbij volop alle ramps in het stadion gebruiken om je auto en de bal in de lucht te katapulteren voorbij de goal van je tegenstander. Dat concept komt nu uit in een nieuwe game op smartphones, dat zegt ontwikkelaar Psyonix in een blogbericht.

Voorlopig leren we nog niet over alle details van het nieuwe spel - de komende maanden moet meer informatie volgen - maar we weten wel dat de game zijdelings gespeeld wordt in 2D. Dat is een opvallende nieuwe koers die Rocket League maakt. Psyonix focust daarbij erg op de mobiele touch-bediening die toegankelijke genoeg moeten zijn, maar ook voldoende diepgang moeten bieden: easy to learn, hard to master.

Populaire game Rocket league komt naar smartphones

Hoedjes voor je auto's

Verder zegt de ontwikkelaar al wel dat het competetive-systeem behouden blijft, en je kan het dus met je vrienden opnemen in duels om hoger in de ranglijsten te klimmen. Uiteraard gaan de spectaculaire trucs die je met je auto in de lucht maakt ook nergens heen, en hetzelfde geldt voor de personalisatie van bolides. We zien al in de promobeelden van de game dat er auto's zijn met coole stickers en gekke hoedjes.

Rocket League Sidewipe zal beschikbaar zijn voor Android en iOS en de game kom dit jaar uit. Momenteel wordt hij nog exclusief getest in Australië en Nieuw-Zeeland en die testfase zal ook uitgebreid worden, aldus de ontwikkelaar. Het is nog niet bekend wanneer we het spel juist mogen verwachten.

Lees meer over:
Androidgames

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Lees meer