Pokémon GO-update gaat ruilen mogelijk maken

Pokémon GO-update gaat ruilen mogelijk maken

Pokémon GO

Het nu een dikke twee jaar geleden dat Pokémon GO werd gelanceerd. In eerste instantie was het een enorme hype en spelers dromden in groepjes samen om zoveel mogelijk Pokémon te verzamelen en te trainen. In een update rond dezelfde tijd vorig jaar werden nieuwe mogelijkheden aan het spel toegevoegd om het spel weer op de kaart te ze zetten. Toch heeft het er niet meer voor gezorgd dat spelers zo massaal de straat op gingen als in het begin het geval was. Wellicht dat de komende update daar wat verandering in gaat brengen.

Het sparen van Pokémon-kaarten heeft aan populariteit nooit echt ingeboet. Ze zijn nog steeds te krijgen en worden naar hartenlust geruild op de schoolpleinen in ons land. In de afgelopen 2 jaar zullen fanatieke spelers van Pokémon GO over een heel arsenaal aan Pokémon moeten beschikken, maar het was tot nu toe nog niet mogelijk om in de mobiele versie je Pokémon te ruilen. Hier gaat nu verandering in komen. In een nieuwe update wordt het mogelijk om met je vrienden te ruilen.

Hier is een nieuw vriendensysteem voor in het leven geroepen. Je kunt tot 200 mensen bevrienden, maar er is ook gradatie aan te brengen in het niveau van je vriendschap. Na één dag ben je een 'good friend', na een week een 'great friend', na een maand 'ultra friend' en na 90 dagen kun je spreken over een 'best friend'. Nu hoef je niet eindeloos te wachten voor het vriendschapsniveau stijgt, je kunt het ook beïnvloeden door gifts uit te wisselen, samen gym-battles aan te gaan en raids samen te spelen. Je vriendschapslevel kan een keer per dag omhooggaan.

Pokemon go screenshots

Het nut van een hoger vriendschapslevel is dat je minder Stardust nodig hebt bij het ruilen van je Pokemon. Bij een laag level kost het ruilen van een Pokémon 1.000.000 Stardust en op het hoogste level breng je dat terug tot 40.000. Verder heeft een betere vriendschap invloed op de schade die je samen aanbrengt tijdens gym-battles en krijg je meer Premiere Balls.

Er zijn wel een aantal zaken waarmee je rekening moet houden bij het ruilen. Je moet minimaal 100 meter verwijderd zijn van een vriend waarmee je wil ruilen. Je kunt alleen ruilen als je level tien of meer bent en je kunt één Pokémon per dag ruilen. Verder verliest een Pokémon zijn opgebouwde Health Points en Combat Points en worden de Indiviual Values van de Pokémon opnieuw ingesteld. Hierbij geldt dat een betere vriendschap tot een gunstiger IV zal leiden.

Beschikbaarheid

In de update die volgt zullen nog een aantal vernieuwingen plaatsvinden. Zo zal er nieuwe muziek te vinden zijn en zullen er extra sociale features worden toegevoegd. Er is nog geen datum vastgesteld voor de uitrol van de update, maar het zou goed kunnen dat het streven 14 juli is. Op die datum vindt namelijk het het Pokémon GO Fest plaats in Chicago.

Bron: IGN

Lees meer over:
Avontuur

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties